Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:10, τα «Εναλλακτικά Art-ο-Ποιήματα» της ΕΡΤ3 με τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Χάρη Μαυρουδή παρουσιάζουν την προσπάθεια δημιουργίας μιας Βιβλιοθήκης για πρόσφυγες μέσα από την πρωτοβουλία «We Need Books», τη διοργάνωση το «Λιβάδι του Εφήμερου» του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καθώς  και τον εναλλακτικό μουσικό της νεοφόλκ Moa Bones.

Η εκπομπή αρχίζει με φιλοξενούμενη στο πλατό–«φούρνο» την τηλεοπτική παραγωγό Ιωάννα Νισυρίου, η οποία εξηγεί πώς η ανάγνωση βιβλίων που έχουν σχέση και με τον ευρωπαϊκό αλλά και με τον πολιτισμό προέλευσης των προσφύγων, μπορεί να βοηθήσει στην αλληλοκατανόηση, τη δημιουργία κοινών σημείων αναφοράς και στην ένταξή τους στην κοινωνία μας.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής η Μυρτώ Αλικάκη και ο Χάρης Μαυρουδής παρακολουθούν το «Λιβάδι του Εφήμερου», ένα τετραήμερο residence/workshop καλλιτεχνών, που διοργανώνουν στο χωριό Λιβάδι της Θεσσαλονίκης κάθε δύο χρόνια το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρός του, Θανάσης Ράπτης.

Η εκπομπή ολοκληρώνεται με τον τραγουδοποιό Moa Bones (Δημήτρης Αρώνης) τον χαρακτηριστικότερο εκπρόσωπο στην Ελλάδα του ευρύτερου ρεύματος της νέο-folk μουσικής.

 Info:

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στις 21:10

Επιμέλεια-παρουσίαση: Μυρτώ Αλικάκη- Χάρης Μαυρουδής

Σενάριο–κείμενα: Άννα Χατζησοφιά

Αρχισυνταξία: Καλλιόπη Κρημνιώτη

Διεύθυνση φωτογραφίας: Τάκης Μπαρδάκος

Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Κοντός

Μοιράσου το άρθρο: