Το 12ο επεισόδιο της σειράς εκπομπών «Άνιμερτ» –που αναφέρεται στα κινούμενα σχέδια- έχει τίτλο «Animasyros» και μεταδίδεται την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 18:30, από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

ANIMΕΡΤ Animasyros_001 (3)

Το animation, όπως όλες οι οπτικοακουστικές τέχνες, αναδεικνύονται και προωθούνται μέσα από διεθνή φεστιβάλ και φόρουμ. Ένα τέτοιο φεστιβάλ είναι το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινούμενων Σχεδίων, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ερμούπολη της Σύρου.

Η Ερμούπολη, η πιο καλοδιατηρημένη νεοκλασική πόλη της Ελλάδας με σημαντικές πολιτιστικές υποδομές, υποδέχεται κάθε χρόνο το φεστιβάλ και αγκαλιάζει τις δράσεις του. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές ταινιών ανιμέισον, εκπαιδευτικά εργαστήρια κινούμενων σχεδίων, καθώς και το τμήμα της Αγοράς, έναν πυρήνα επαγγελματικής δικτύωσης των επαγγελματιών των κινούμενων σχεδίων.

Αρωγοί του Animasyros στέκονται κάθε χρόνο διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών στην Ελλάδα, καθώς και πλήθος διαπιστευμένων δημοσιογράφων που καλύπτουν τις δράσεις του και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές του.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Εκτέλεση παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος.

 Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους.

ANIMΕΡΤ Animasyros_001 (1)

Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων αποτελούν το περιεχόμενο της σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια που αρχίζει στην ΕΡΤ1.

Με 13 ημίωρα θεματικά επεισόδια, η «ΑΝΙΜΕΡΤ» φιλοδοξεί να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινουμένων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος/the seagull), τα κινούµενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινούµενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα Άτομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa).

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Εκτέλεση παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού.

Μοιράσου το άρθρο: