Τα χρόνια περνούν, αλλά η ανάμνηση παραμένει πάντα δυνατή. Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 συμπληρώνονται 13 χρόνια από τον ανεπανάληπτο θρίαμβο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004. Με αφορμή αυτή την επέτειο, η ΕΡΤ «θυμάται» το γεγονός και προβάλει σε επανάληψη τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 και ώρα 22:15 στην ΕΡΤ1, το πρώτο από τα δύο μέρη του αθλητικού ντοκιμαντέρ «Euro 2004 – Ο θρίαμβος» από τη σειρά εκπομπών «Σπορ Ιστορίες».

Σ’ αυτό το τετράωρο ντοκιμαντέρ, ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου παρακολουθεί την πορεία της Εθνικής Ομάδας από το ξεκίνημα των προκριματικών αγώνων και τις πρώτες αποτυχίες έως την πρόσληψη του Ότο Ρεχάγκελ και την πρόκριση στα τελικά και από την προετοιμασία για το Euro 2004 και όλους τους αγώνες στην Πορτογαλία μέχρι τον τελικό της Λισαβόνας και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Στο ντοκιμαντέρ «Euro 2004 – Ο θρίαμβος» μιλούν όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ιστορική αυτή πορεία, ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ο προπονητής της ομάδας, Ότο Ρεχάγκελ και ο συνεργάτης του, Γιάννης Τοπαλίδης, καθώς και άνθρωποι που έπαιξαν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και βίωσαν από κοντά το γεγονός.

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από την ΕΡΤ1, την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, στις 22:15.

Παρουσίαση-έρευνα-σενάριο: Δημήτρης Χατζηγεωργίου

Σκηνοθεσία: Νίκος Σβόμπος

Μοιράσου το άρθρο: