Στο πλαίσιο της μετάδοσης του νέου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:30 στην ΕΡΤ2, προβάλλεται το επεισόδιο με τίτλο «Πορτρέτα του Αύριο»

 Οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις.

Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από τον νέο κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:30

Έναρξη νέου κύκλου – Επεισόδιο 1ο: «Μαθήματα πιάνου από έναν μικρό ήρωα»

«Πατώντας τα πλήκτρα προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον κόσμο. Συνθέτοντας μουσική νιώθω ελεύθερος. Το όνειρό μου είναι ένα πιάνο με ουρά γεμάτο παιχνίδια. Θα ήθελα όλα τα παιδιά στον κόσμο να μπορούν να έχουν ένα πιάνο στο σπίτι τους». Αυτά είναι ορισμένα λόγια του επτάχρονου Στέλιου Κερασίδη. O μικρός Στέλιος είναι ένα παιδί-θαύμα. Σε ηλικία μόλις 7 ετών έχει κατακτήσει επτά παγκόσμια και δύο πανελλήνια βραβεία και έχει δώσει ρεσιτάλ σε μερικές από τις ιστορικότερες αίθουσες στην Ελλάδα και στον κόσμο. Μεγαλώνει σ’ ένα σπίτι όπου η μουσική είναι το κυρίαρχο στοιχείο, αφού ο πατέρας του, Φώτης Κερασίδης είναι καθηγητής και σολίστ του πιάνου. Σκληρή δουλειά, πρωταθλητισμός, πίεση, ταξίδια, μα πάνω από όλα αγάπη για το πιάνο και τη μουσική. Όλα αυτά στο δρόμο προς την καταξίωση για τον χαρισματικό μικρό μουσικό μας, που όμως στην καθημερινότητά του παραμένει ένα απλό, χαρούμενο και ταπεινό παιδί…

Σκηνοθεσία-σενάριο: Δημήτρης Κατσιμίρης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Σταυρόπουλος.

Ηχοληψία: Δημήτρης Βασιλειάδης.

Post Production: RGB Studios.

Παραγωγή: SEE-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για λογαριασμό της ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: