Μουσική εκπομπή, που επιμελείται και παρουσιάζει ο  Δημήτρης Τρίκας.

Η εκπομπή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και να πάρει τη σκυτάλη από παλαιότερες προσπάθειες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για να προβάλλει τα μουσικά σχήματα της ελληνικής κυρίως σκηνής της τζαζ. Σε μια εποχή μάλιστα που η σκηνή αυτή βρίσκεται πλέον ποιοτικά σ’ ένα εξαιρετικό  επίπεδο, τόσο συνθετικά όσο και αριθμητικά με τα μουσικά σχήματα και τους σολίστ που διαθέτουν να εντυπωσιάζουν το κοινό μέσα και έξω από την Ελλάδα.

dimitris-trikas-3

«Η σκηνή της jazz» παρουσιάζει τις ζωντανές συναυλίες που γίνονται στο στούντιο «Ε» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για το Τρίτο Πρόγραμμα και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Jazz in the City», παρουσία κοινού με ελεύθερη είσοδο.

Οι εννιά πρώτες συναυλίες που έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί είναι με τα γκρουπ: «G. Kontrafoyris Quartet», «Spyros Manesis Trio», «Qualia Project/Terry Vakirtzogloy», «T. Moussas Trio», «The Next Step Q.», «Petros Klampanis Group», «Harris Lambrakis Quartet», «Dimitris Tsakas Quartet», «Dimitris Kalantzis Quintet»… και έπεται συνέχεια!

Επεισόδιο 5ο«Spyros Manesis Trio»

Tην Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 00:45, στην ΕΡΤ2, φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Τρίκα είναι το ξεχωριστό τρίο «Spyros Manesis Trio»!, το οποίο εχεί την τιμητική του στην αποψινή εκπομπή.

Ένα ξεχωριστό τρίο έχει την τιμητική του στην αποψινή εκπομπή: το «Spyros Manesis Trio»!

O σπουδαίος συνθέτης και δεξιοτέχνης Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο αλματωδώς ανερχόμενος νεαρός Αρίωνας Γυφτάκης στο κοντραμπάσο και ο εξαιρετικός Αναστάσης Γούλιαρης στα ντραμς, δίνουν ένα από τα καλύτερα live τους μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό που συγκεντρώνεται στο στούντιο «Ε» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η μαγνητοσκόπηση της συναυλίας-εκπομπής, που έγινε για το Τρίτο Πρόγραμμα και την εκπομπή του Δημήτρη Τρίκα «Jazz in the City», έγινε στις 11 Μαΐου 2016.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Νταής
Διεύθυνση παραγωγής: Μαριάννα Ροζάκη
Σκηνικά: Ελένη Νανοπούλου
Ηχοληψία: Κώστας Γιαννακόπουλος, Βασίλης Χανιώτης Παρουσίαση: Δημήτρης Τρίκας

Μοιράσου το άρθρο: