Μουσική εκπομπή, που επιμελείται και παρουσιάζει ο  Δημήτρης Τρίκας.

Η εκπομπή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και να πάρει τη σκυτάλη από παλαιότερες προσπάθειες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για να προβάλλει τα μουσικά σχήματα της ελληνικής κυρίως σκηνής της τζαζ. Σε μια εποχή μάλιστα που η σκηνή αυτή βρίσκεται πλέον ποιοτικά σ’ ένα εξαιρετικό  επίπεδο, τόσο συνθετικά όσο και αριθμητικά με τα μουσικά σχήματα και τους σολίστ που διαθέτουν να εντυπωσιάζουν το κοινό μέσα και έξω από την Ελλάδα.

dimitris-trikas-3

«Η σκηνή της jazz» παρουσιάζει τις ζωντανές συναυλίες που γίνονται στο στούντιο «Ε» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για το Τρίτο Πρόγραμμα και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Jazz in the City», παρουσία κοινού με ελεύθερη είσοδο.

Οι εννιά πρώτες συναυλίες που έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί είναι με τα γκρουπ: «G. Kontrafoyris Quartet», «Spyros Manesis Trio», «Qualia Project/Terry Vakirtzogloy», «T. Moussas Trio», «The Next Step Q.», «Petros Klampanis Group», «Harris Lambrakis Quartet», «Dimitris Tsakas Quartet», «Dimitris Kalantzis Quintet»… και έπεται συνέχεια!

Επεισόδιο 6ο: «Harris Lambrakis Quartet»

Ειδικότερα, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, έχουν την ευκαιρια να απολαύσουν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 00:30, το κουαρτέτο του Χάρη Λαμπράκη, ένα από τα καλύτερα σχήματα της σύγχρονης ελληνικής και γενικότερα της ευρωπαϊκής σκηνής της τζαζ, το οποίο φιλοξενείται στην αποψινή εκπομπή.

O Χάρης Λαμπράκης στο νέι, ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης στα κρουστά, ο Δημήτρης Θεοχάρης στο πιάνο και ο Βενιαμίν της παρέας, Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσο, τέσσερις εξαιρετικοί αυτοσχεδιαστές με βαθιά μουσικότητα και σπουδαίες συνθετικές ικανότητες παίζουν ζωντανά, παρουσία κοινού στο στούντιο «Ε» της ΕΡΑ, κομμάτια από το σύνολο της δουλειάς τους

Η ηχογράφηση και μαγνητοσκόπηση της εκπομπής-συναυλίας έγινε στις 27 Ιανουαρίου 2016 για την εκπομπή «Jazz in the City» και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Νταής
Διεύθυνση παραγωγής: Μαριάννα Ροζάκη
Σκηνικά: Ελένη Νανοπούλου
Ηχοληψία: Κώστας Γιαννακόπουλος, Βασίλης Χανιώτης

Παρουσίαση: Δημήτρης Τρίκας

Μοιράσου το άρθρο: