Μουσική εκπομπή, που επιμελείται και παρουσιάζει ο  Δημήτρης Τρίκας.

Η εκπομπή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και να πάρει τη σκυτάλη από παλαιότερες προσπάθειες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για να προβάλλει τα μουσικά σχήματα της ελληνικής κυρίως σκηνής της τζαζ. Σε μια εποχή μάλιστα που η σκηνή αυτή βρίσκεται πλέον ποιοτικά σ’ ένα εξαιρετικό  επίπεδο, τόσο συνθετικά όσο και αριθμητικά με τα μουσικά σχήματα και τους σολίστ που διαθέτουν να εντυπωσιάζουν το κοινό μέσα και έξω από την Ελλάδα.

dimitris-trikas-3

«Η σκηνή της jazz» παρουσιάζει τις ζωντανές συναυλίες που γίνονται στο στούντιο «Ε» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για το Τρίτο Πρόγραμμα και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Jazz in the City», παρουσία κοινού με ελεύθερη είσοδο.

Οι εννιά πρώτες συναυλίες που έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί είναι με τα γκρουπ: «G. Kontrafoyris Quartet», «Spyros Manesis Trio», «Qualia Project/Terry Vakirtzogloy», «T. Moussas Trio», «The Next Step Q.», «Petros Klampanis Group», «Harris Lambrakis Quartet», «Dimitris Tsakas Quartet», «Dimitris Kalantzis Quintet»… και έπεται συνέχεια!

Επεισόδιο 3ο: «The Next Step Quintet»

Tην Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 00:30, στην ΕΡΤ2, φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Τρίκα είναι οι «Τhe Next Step Quintet», που παρουσίασαν υλικό από την καινούργια τους δουλειά «T.N.S.Q. 2».

Οι «Τhe Next Step Quintet» είναι ένα από τα καλύτερα νεανικά σχήματα της σύγχρονης ελληνικής τζαζ σκηνής που έχει καταφέρει σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα να διαμορφώσει έναν διακριτό ήχο και στυλ και ένα μεγάλο ακροατήριο για τα δεδομένα της σκηνής σήμερα.

Τους «Τhe Next Step Quintet» απαρτίζουν οι Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), Βασίλης Ποδαράς (ντραμς).

Η συναυλία ηχογραφήθηκε και μαγνητοσκοπήθηκε στις 25/11/2015 στο στούντιο «Ε» της ΕΡΑ, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το Τρίτο Πρόγραμμα και την εκπομπή του Δημήτρη Τρίκα «Jazz in the City».

Παρουσίαση: Δημήτρης Τρίκας.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Νταής.

Διεύθυνση παραγωγής: Μαριάννα Ροζάκη.

Σκηνικά: Ελένη Νανοπούλου.

Ηχοληψία: Κώστας Γιαννακόπουλος, Βασίλης Χανιώτης.

Μοιράσου το άρθρο: