Στο δέκατο τρίτο ραντεβού με τον «Πύργο Αθηνών», που μεταδίδεται την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017  και ώρα  16:00, οι αφορμές για διασκέδαση και ψυχαγωγία στην πόλη είναι πολλές για όλα τα γούστα.

«8η μέρα, βερμούτ, 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, Do not walk outside this area»

Το θέατρο έχει απελευθερωθεί εδώ και χρόνια από τις κλασικές του συμβάσεις. Παράλληλα με τις παραστάσεις στους κλασικούς χώρους, μας φαίνεται απολύτως λογικό να παρακολουθήσουμε ένα θεατρικό έργο σ’ ένα χώρο διαφορετικό και παράξενο. Σε μια αποθήκη, σε μια ταράτσα, σ’ ένα μπαρ… Γιατί όχι και στο σπίτι μας;  Η «8η μέρα» είναι μια θεατρική παράσταση που παίζεται αποκλειστικά σε σπίτια, χωρίς όμως να καταργεί την έννοια της εξόδου. Όποιος παραχωρεί το σαλόνι του στους συντελεστές της, το παραχωρεί ταυτόχρονα και σε κάποιους θεατές. Οι συντελεστές της παράστασης μιλούν στον «Πύργο Αθηνών» για τη φιλοσοφία της δουλειάς τους και την ανταπόκριση του κοινού.

Το βερμούτ ήταν κάποτε το απόλυτο κοσμοπολίτικο ποτό. Για λίγο καιρό πέρασε στο παρασκήνιο, αλλά εδώ και λίγο καιρό επανήλθε θριαμβευτικά με νέο προφίλ. Δύο Αθηναίοι bartenders,  ο Νίκος Μπάκουλης και ο Αργύρης Οικονόμου, μας μιλούν για το φρεσκάρισμά του και κάνουν μαζί μας ένα ταξίδι στο χρόνο, από την παραγωγή του βερμούτ μέχρι τη νέα βερμούτ cocktail τάση.

Το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που αρχίζει στις 23 Μαρτίου είναι μια διοργάνωση που κάθε χρόνο μας φέρνει κοντά στις πρόσφατες γαλλόφωνες ταινίες, αλλά είναι και ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού των Αθηναίων σινεφίλ. Οι κινηματογραφικοί συντάκτες του «Πύργου Αθηνών» συζητούν για το παρελθόν και το παρόν του γαλλόφωνου σινεμά και προτείνουν τις πέντε ταινίες που δεν πρέπει να χάσουμε στο φεστιβάλ.

Η έκθεση «Do not walk outside this area» στην Αίθουσα Τέχνης της Ρεβέκκας Καμχή είναι μια ομαδική παρουσίαση της δουλειάς Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με θέμα την ανίχνευση του ενδιάμεσου κενού μεταξύ πραγματικότητας και χάους. Καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση μας μιλούν γι’ αυτήν, ενώ η Ρεβέκκα Καμχή μας ξεναγεί σ’ έναν από τους σημαντικότερους χώρους σύγχρονης Τέχνης της πόλης.

 Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάγκος Αντίοχος, Ιλειάνα Δημάδη, Δέσποινα Ζευκιλή, Χρήστος Μήτσης και Χρυσούλα Κυριακοπούλου.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Ο «Πύργος Αθηνών», μας προτείνει τα σημαντικότερα, τα πιο ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα που πρόκειται να συμβούν ή συμβαίνουν στην πόλη και αφορούν στην έξοδο για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Τις δράσεις, τα events, τα θεάματα, τη γαστρονομία, τις εκθέσεις, τα περίεργα και τις μοναδικότητες της πόλης, τους χώρους και τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τις νέες τάσεις και οτιδήποτε δημιουργείται, κινείται και παίζει στην Αθήνα και ζητάει το χρόνο σου για να τον γεμίσει δημιουργικά και ευχάριστα.

Είναι μία εκπομπή που κινείται στους ρυθμούς της σύγχρονης Αθήνας και είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που ξέρουν να ανακαλύπτουν και να αποκαλύπτουν τα μυστικά της πόλης πριν αυτά διαδοθούν.

Μοιράσου το άρθρο: