Σε ένα ακόμη  ραντεβού με τον «Πύργο Αθηνών», που μεταδίδεται την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 και ώρα 17:00, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 οι αφορμές για διασκέδαση και ψυχαγωγία στην πόλη είναι πολλές για όλα τα γούστα.

«Οπερέτα, μπίρα, En Lefko Film Festival, A-Dash»

Η «Οπερέτα» του Βίτολντ Γκομπρόβιτς είναι ουσιαστικά ένα πολιτικό θεατρικό έργο, γραμμένο το 1966, λίγο δηλαδή πριν από το Μάη του ’68. Ο Πολωνός συγγραφέας κράτησε την ανάλαφρη φόρμα του μουσικού αυτού είδους, αλλά πίσω απ’ αυτήν δημιούργησε ένα έργο με σαρωτικό σαρκαστικό χιούμορ, το οποίο υπονομεύει και χλευάζει τα πλαστά πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά πρότυπα. H παράσταση ανεβαίνει στο Θέατρο Ρεξ από τον Νίκο Καραθάνο και έναν πολυπρόσωπο θίασο. Σκηνοθέτης και ηθοποιοί μιλούν για την επανάσταση, τη μόδα και την κενότητα του εφήμερου.

Η μπίρα είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού. Είτε στο τραπέζι του φαγητού, είτε στο μπαρ, δροσίζει, ξεδιψάει, αλλά πλέον δίνει και ψαγμένες γευστικές εκδοχές. Τώρα, τα ποτήρια μας γεμίζουν με Lager, Pilsner, Weiss, Pale ale, IPA…, ξανθιές, καστανές, μαύρες, κόκκινες. Τι είναι η κάθε κατηγορία; Πώς παράγεται, ποια είναι τα χαρακτηριστικά και επιπλέον πώς απολαμβάνετε σωστά και με τι ταιριάζει; Θα τα ανακαλύψουμε, συζητώντας με τους ιδιοκτήτες ενός νέου ζυθοποιείου και μιας μπιραρίας.

Το En Lefko Film Festival είναι μια νέα κινηματογραφική γιορτή για την πόλη που έρχεται για να μας χαρίσει οκτώ ημέρες υψηλής απόλαυσης με πρεμιέρες και σημαντικά θεματικά αφιερώματα, αλλά και να μας συστήσει τις πιο καυτές εξελίξεις στο σινεμά και στην τηλεόραση και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας. Ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Σάκης Τσιτομενέας, μας δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για το ανοιξιάτικο αυτό σινε-ραντεβού.

Eίναι η Αθήνα της οικονομικής κρίσης και της καλλιτεχνικής έκρηξης το νέο Βερολίνο, όπως όλο και πιο συχνά ακούμε να λέγεται; Τέσσερις καλλιτέχνιδες από διαφορετικά μέρη του κόσμου ένωσαν τις δυνάμεις τους και μέσω του crowdfunding έφτιαξαν το A-Dash ένα συνεργατικό project space που φιλοξενεί εκθέσεις και δράσεις, μεταμορφώνοντας ένα παλιό κινέζικο εστιατόριο στην Ασκληπιού σε καλλιτεχνικό χώρο. Οι τέσσερις καλλιτέχνιδες μας εξηγούν γιατί επέλεξαν την Αθήνα για να ζήσουν και να δημιουργήσουν

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Ιλειάνα Δημάδη, Δέσποινα Ζευκιλή, Χρυσούλα Κυριακοπούλου και Χρήστος Μήτσης.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Μοιράσου το άρθρο: