Σε ένα ακόμη  ραντεβού με τον «Πύργο Αθηνών», που μεταδίδεται την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 17:00, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 οι αφορμές για διασκέδαση και ψυχαγωγία στην πόλη είναι πολλές για όλα τα γούστα.

Εκπομπή 7η: «Documenta 14, Φεστιβάλ “Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις”, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα παγωτά»

Η Αθήνα έχει παραδοθεί στους ρυθμούς της Documenta 14, της σημαντικότερης έκθεσης σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο, που από τις 8 Απριλίου και ως τα μέσα Ιουλίου 2017 κάνει απόβαση και απλώνεται σε πάνω από 40 σημεία σε όλη την πόλη. Ο «Πύργος Αθηνών» μας ξεναγεί στα κυριότερα σημεία της και μας προτείνει τις βασικές διαδρομές για να την απολαύσουμε.

ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Documenta 14 (3)

Το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» είναι μια πολυεπίπεδη τριήμερη εκδήλωση, η οποία έχει σκοπό την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων και συγκεντρώνει στην Τεχνόπολη τους καλύτερους Έλληνες μικρούς παραγωγούς, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τα εκλεκτά προϊόντα τους. Παράλληλα, μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις κάνουν το φεστιβάλ ένα από τα σημαντικότερα ανοιξιάτικα αθηναϊκά ραντεβού. Λίγο πριν από την έναρξή του, που θα γίνει στις 5 Μαΐου, μιλάμε με τους διοργανωτές για το τι θα δούμε και θα απολαύσουμε φέτος.

ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις»

Οι ξεναγήσεις και οι εκδηλώσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο Θησείο,  είναι ένα κοινό μυστικό όχι μόνο για τους λάτρεις της Αστρονομίας αλλά και για όλους όσους θέλουν να απολαύσουν μια ξεχωριστή βόλτα σ’ ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία της πόλης. Η αστροφυσικός, υπεύθυνη για τις δράσεις του Κέντρου Επισκεπτών Αστεροσκοπείου,Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, μας ξεναγεί στο λόφο των Νυμφών, στην Πλάκα, στο χρόνο και στα μακρινά άστρα.

ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (1)

Όταν ήμασταν παιδιά, μετρούσαμε τα καλοκαίρια τα μπάνια που έχουμε κάνει, καθώς και τα παγωτά που έχουμε φάει. Υπάρχει άλλο προϊόν που να κουβαλάει τόσο συναίσθημα; Το παγωτό είναι σύμβολο της χαράς, της ανεμελιάς, του μόνιμου καλοκαιριού. Υπάρχει όμως τρόπος να ξεχωρίσουμε το καλό από το κακό παγωτό; Η ιδιοκτήτρια μιας τζελατερίας της Αθήνας, η οποία έμαθε την τέχνη του παγωτού στην Ιταλία, μας αποκαλύπτει κάποια από τα μυστικά του.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Ιλειάνα Δημάδη, Βαλσάμης Δουκάκης, Δέσποινα Ζευκιλή και Χρυσούλα Κυριακοπούλου.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Μοιράσου το άρθρο: