Σε ένα ακόμη  ραντεβού με τον «Πύργο Αθηνών», που μεταδίδεται την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 17:00, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 οι αφορμές για διασκέδαση και ψυχαγωγία στην πόλη είναι πολλές για όλα τα γούστα.

«“Άφτερλωβ”, Οδός Ηπίτου, Βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια, Release Athens Festival»

Το «Άφτερλωβ» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Στέργιου Πάσχου, η οποία μόλις βγήκε στις αίθουσες. Τα υλικά του σκηνοθέτη είναι δύο μόνο ηθοποιοί, ο Χάρης Φραγκούλης και η Ηρώ Μπέζου, ένα σπίτι και ένα γεροδεμένο σενάριο στο οποίο μια σχέση φτάνει στα όριά της και ίσως τα ξεπερνάει… Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια μάς βάζουν στην ατμόσφαιρα της ταινίας και στα παρασκήνια των γυρισμάτων της.

Η οδός Ηπίτου είναι ένας διακριτικά κρυμμένος πεζόδρομος με νεοκλασικά κτίρια και νεραντζιές στα σύνορα Συντάγματος και Πλάκας, ο οποίος είναι γεμάτος νύχτα-μέρα από παρέες που απολαμβάνουν τα στέκια και τις ιδιαιτερότητές τους. Η κάμερα και οι συντάκτες του «Πύργου Αθηνών» πέρασαν μία ημέρα στην Ηπίτου και κατάλαβαν γιατί αυτός ο μικρός δρόμος έχει γίνει το κοινό μυστικό όσων αγαπούν τα street bars και νιώθουν ότι οι κλασικές πιάτσες έχουν πολυφορεθεί.

Από τις 30 Μαΐου 2017 και για έναν μήνα, τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια όλης της χώρας ανοίγουν τις πόρτες τους και προσφέρουν ειδικά μενού στο 50% της τιμής τους. Με την ευκαιρία αυτή, ο «Πύργος Αθηνών» κατεβαίνει στο Μικρολίμανο και συζητεί με τον Λευτέρη Λαζάρου για τους παράγοντες που καθορίζουν το κόστος της ποιοτικής δημιουργικής γαστρονομίας.

To Release Athens Festival έκανε πέρυσι το ντεμπούτο του, φέρνοντας δυνατά και αγαπημένα ονόματα. Φέτος, στην Πλατεία Νερού του Φαληρικού Δέλτα δίνουν ραντεβού καθιερωμένα και νέα ονόματα που κινούνται ανάμεσα στην electronica, το downtempo, το trip hop, το σύγχρονο R&B και όχι μόνο. O Θωμάς Μαχαίρας είναι η ψυχή του φεστιβάλ και ο άνθρωπος που θα μας εξηγήσει τι ακριβώς θα δούμε και θα ακούσουμε στις 2, 16 και 17 Ιουνίου 2017.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάγκος Αντίοχος, Νίκος Βουλαλάς και Χρυσούλα Κυριακοπούλου.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Μοιράσου το άρθρο: