Τα παιδιά αποκτούν το δικό τους βήμα μέσα από τη νέα εκπομπή «Στα παιδιά ο λόγος», που μεταδίδει η ΕΡΤ2, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00, με παρουσιαστή τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Εκπομπή 9η: «Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, “Φλογεροπαίχτες”, Δημήτρης Μακαλιάς, Νίκος Καμτσής, Apurimac και Σοφία Αρβανίτη»

«Στα παιδιά ο λόγος» με το στούντιο, στην κυριολεξία, να πλημμυρίζει από παιδικές και νεανικές μελωδικές φωνές. Η μοναδική Χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου και το 25μελές μουσικό σύνολο «Φλογεροπαίχτες» μάς ταξιδεύουν με μουσικές και τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, με τον Γιάννη Ζουγανέλη να ξεσηκώνει το κοινό με τα «κινηματογραφικά» του Μάνου Χατζιδάκι.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι, συνεπιβάτης με απίστευτη διάθεση και ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς.

Επίσης, καλεσμένος στο στούντιο, ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής με τη θεατρική του ομάδα, που εστιάζουν στο ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο των εποχών, αυτό του σχολικού εκφοβισμού.

Στο καθαρά μουσικό μέρος της εκπομπής, οι Apurimac και η Σοφία Αρβανίτη κάνουν τα αδύνατα-δυνατά να κρατήσουν την ευχάριστη διάθεση στα ύψη.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, το κερασάκι στην τούρτα, ο Γιάννης Ζουγανέλης ως «λυκειάρχης»!…

«Στα παιδιά ο λόγος», με τον Γιάννη Ζουγανέλη κι ένα εκρηκτικό μείγμα παιδικής αθωότητας, με συνεχείς εναλλαγές καταστάσεων, ανάμεσα στον παρουσιαστή, στα παιδιά και στους γονείς που τα συνοδεύουν.

Μέσα σ’ ένα μαγευτικά όμορφο, γεμάτο μνήμες πλατό, 30 παιδιά και 30 γονείς ξεχνούν τα «πρέπει» και τα «μη» και παρασύρονται, για δύο ολόκληρες ώρες, σ’ ένα ξέφρενο, διαδραστικό πάρτι. Με απόλυτο σεβασμό στο λόγο, στην αντίληψη και την προσωπικότητα των παιδιών, γέλιο, χαρά, πρωτότυπα τραγούδια, σκετς, πολλή μουσική και κυρίως αισιοδοξία.

Το παζλ συμπληρώνουν καλεσμένοι ηθοποιοί, αθλητές, άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και δημοφιλείς μουσικοί και ερμηνευτές, που καλούνται με τη σειρά τους να «αποδεσμεύσουν» το παιδί που κρύβουν μέσα τους.

Παρουσίαση: Γιάννης Ζουγανέλης.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Αρχισυνταξία: Νίκος Κεραμίδας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης.

Σκηνικά: Γιώργος Γεωργίου.

Ενδυματολόγος: Ελένη Πάττα.

Μοντάζ: Γιώργος Κατσένης.

Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου.

Executive producer: Σταύρος Καπελούζος.

Εκτέλεση παραγωγής: Pedio Productions.

Αρχισυνταξία: Νίκος Κεραμίδας

Σκηνογράφος: Γιώργος Γεωργίου.

Ενδυματολόγος: Ελένη Πάττα.

Μοιράσου το άρθρο: