Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF), παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:30, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε τις ταινίες που προβλήθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF) και διεκδίκησαν υποψηφιότητες στις μεγάλες κατηγορίες των Όσκαρ. Αυτή την εβδομάδα θα δούμε ταινίες που συμμετείχαν στο TIFF και ή κατάφεραν να βρίσκονται σε μικρότερες οσκαρικές κατηγορίες ή αγνοήθηκαν πλήρως (και δεν έπρεπε) από τα Όσκαρ. Ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος θα μας ξεναγήσει στο σκοτεινό παραμύθι ενηλικίωσης «7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα», στην περιπέτεια με τις οικολογικές προεκτάσεις «Deepwater Horizon», στη βιογραφία της Πιόνα Μουτέσι στη «Βασίλισσα της Κατουέ», αλλά και της Ντέμπορα Λίπσταντ στην «Άρνηση».

Θα παρακολουθήσετε επίσης, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιούαν Μακ Γκρέγκορ στο «Αμερικανικό Ειδύλλιο» και θα θυμηθούμε τα ομορφότερα στιγμιότυπα από το κόκκινο χαλί της ταινίας «Σνόουντεν» και του ριμέικ της ταινίας «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» (που ήταν μάλιστα και η ταινία έναρξης του TIFF).

Οι μικροί μας φίλοι θα πάρουν μία πρόγευση από το μεγάλο αφιέρωμα που θα ακολουθήσει στην τρίτη εκπομπή από την ταινία «Sing». Από την εκπομπή όμως, δεν θα λείψουν και οι εκπλήξεις.

Συνεντεύξεις-παρουσίαση: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος.

Κάμερα-σκηνοθεσία συνεντεύξεων-γραφικά: Παναγιώτης Γάκης.

Μοντάζ: RGB Studios / Shiny Side Up.

Τεχνικός έλεγχος: RGB Studios.

Μοιράσου το άρθρο: