Από τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017 και ώρα 20:00, η «καρδιά» της Ορθοδοξίας «χτυπάει» στην ΕΡΤ3 με το αφιέρωμα της εκπομπής «Χαρά Θεού» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τους Ρωμιούς της Πόλης σε τρία αντίστοιχα επεισόδια.

Αναλυτικά, το ειδικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3 διαμορφώνεται ως εξής:

Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η «Χαρά Θεού» της ΕΡΤ3, με τον Γιάννη Μελισσίδη και την Ευαγγελία Βόλνα, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη, το ιερότερο κέντρο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο. Δεκαεπτά αιώνες αδιάλειπτης ιστορίας στο Φανάρι. Παρουσιάζεται το ιστορικό, κοινωνικό, οικουμενικό πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Μουρτζόπουλου και η διεύθυνση παραγωγής του Γιάννου Αιόλου.

Χαρά Θεού - I.N Παναγίας Μουχλιώτισσας (1)

Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Η «Χαρά Θεού» της ΕΡΤ3 φιλοξενείται στην επί 45 χρόνια κλειστή Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στην Πριγκιπόννησο. Η εκκωφαντική σιωπή των άδειων αιθουσών της Σχολής που δίδαξε Πατριάρχες και Ανώτατους κληρικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους διακόνησαν σε όλο τον κόσμο. Παρελθόν αλλά και όραμα για το Μέλλον. Στην εκπομπή μιλά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προύσης και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στη Χάλκη, Ελπιδοφόρος, και άλλοι μοναχοί της Μονής στη Χάλκη.Χαρά Θεού στη Βιβλιοθήκη του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Η «Χαρά Θεού» παρουσιάζει τους «Ρωμιούς της Πόλης». Οι κοινότητες που αναπτύχθηκαν γύρω από τις Ιστορικές Ορθόδοξες Εκκλησίες και τα Ελληνικά Σχολειά της Πόλης. Ένα παρόν που δοκιμάζεται, που αντλεί δύναμη από την ιστορία 17 αιώνων. Ζωγράφειο, Μεγάλη του Γένους Σχολή, Παναγία η Μουχλιώτισσα, Φανάρι, Νιχώρι, Θυρανοίξια με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Φερίκιοϊ.

Χαρά Θεού - Βόσπορος

Μοιράσου το άρθρο: