Ένα ταξίδι γεμάτο ελληνικά αρώματα, γεύσεις και χαρά, μεταδίδεται κάθε μέρα απο τη συχνότητα της ΕΡΤ2 στις 13:30.

«Γεύσεις από Ελλάδα» Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη (4)

Η εκπομπή με τίτλο «Γεύσεις από Ελλάδα», κάθε μέρα έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.

Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.

Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.

Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Δείτε σήμερα: «Γραβιέρα»

Ενημερωνόμαστε για την ιστορία του διάσημου ελληνικού τυριού. Ο σεφ Ρήγας Ρηγόπουλος μαγειρεύει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη πολέντα ή αλλιώς «μπομπότα» με γραβιέρα και σάλτσα και μοσχάρι με γραβιέρα. Ενώ η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μας ετοιμάζει ένα πικάντικο σάντουιτς με γραβιέρα για να το πάρουμε μαζί μας. Ο τυροκόμος Πάνος Μπαζιωτάκης από την Αρκαδία μας μαθαίνει τη διαδρομή τη διαδρομή της γραβιέρας από την παρασκευή της μέχρι την κατανάλωση και η διατροφολόγος – διαιτολόγος Βασιλική Γρηγορίου μας ενημερώνει για τις ιδιότητες της γραβιέρας και τα θρεπτικά της συστατικά.

Παρουσίαση-επιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη.

Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη.

Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος.

Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου – Δημήτρης Αποστολίδης.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

«Γεύσεις από Ελλάδα» Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη (2)

Μοιράσου το άρθρο: