Η Λένα Αρώνη στο «Art Week» συνομιλεί με την Φωτεινή Τσαλίκογλου και την  Τασούλα Επτακοίλη, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, στις 20:00, στην ΕΡΤ2.

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το «Art Week» επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, παρουσιάζοντας κάθε εβδομάδα αγαπημένους καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και νεότερους που, με τη δυναμική και τη φρεσκάδα τους, έχουν κερδίσει ήδη μια θέση στη σύγχρονη πολιτιστική επικαιρότητα.

Η Λένα Αρώνη βγαίνει έξω στην πόλη, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του πολιτισμού. Συναντά και συνομιλεί με τραγουδιστές, μουσικούς, σκηνοθέτες, λογοτέχνες, ηθοποιούς, εικαστικούς πίσω από τα φώτα της σκηνής, μέσα στα σπίτια και τα εργαστήριά τους, εκεί όπου γεννιούνται και παίρνουν σάρκα και οστά οι ιδέες τους.

Οι άνθρωποι των Τεχνών μοιράζονται μαζί της σκέψεις και συναισθήματα, αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ζωής τους, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν το αντικείμενό τους και περιγράφουν χαρές και δυσκολίες που συναντούν στην πορεία τους.

Σκοπός του «Art Week» είναι να αναδείξει το προσωπικό στίγμα των σπουδαίων αυτών Ελλήνων καλλιτεχνών, που με το έργο τους έχουν επηρεάσει καθοριστικά τη σκέψη και την καθημερινότητα του κοινού που τους ακολουθεί και να μας συστήσει και τη νεότερη γενιά, με δυνατά ήδη δείγματα γραφής στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Eπεισόδιο 5ο: «Φωτεινή Τσαλίκογλου – Τασούλα Επτακοίλη»

Η Λένα Αρώνη, με αφορμή το βιβλίο «Με βλέπεις;», συνομιλεί με την καθηγήτρια Ψυχολογίας και σημαντική συγγραφέα Φωτεινή Τσαλίκογλου και τη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη.

Μία ιδέα της Τασούλας Επτακοίλη βρήκε πρόσφορο έδαφος και η Φωτεινή Τσαλίκογλου είπε το «ναι» στο να γράψουν μαζί ένα ημερολόγιο μέσα στην καραντίνα, να περιγράψει η καθεμία, μέρα-μέρα την περίοδο του lockdown, περίοδο που σημάδεψε όλους μας με τρόπο ανεξίτηλο.

Περί ενδοσκόπησης, κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενσυναίσθησης, απομόνωσης και επικοινωνίας, κινείται η συζήτηση σ’ ένα κλίμα ζεστό, άμεσο, τρυφερό.

Παρουσίαση – αρχισυνταξία – επιμέλεια εκπομπής: Λένα Αρώνη.
Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.

 

Μοιράσου το άρθρο: