Τo ένατο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της συγκλονιστικής δραματικής σειράς «Η ιστορία της θεραπαινίδας» (The Handmaid’s Tale), με τίτλο «Η γέφυρα» (The bridge), θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ1 σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, στις 00:15.

Σκηνοθεσία: Μπρους Μίλερ

Παίζουν: Eλίζαμπεθ Μος, Aμάντα Μπρούγκελ, Τζόζεφ Φάινς, Ιβόν Στραχόβσκι, Μάντλιν Μπρούερ, Αν Ντόουντ, Μαξ Μινγκέλα, Σαμίρα Γουάιλι

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο της Καναδής συγγραφέως Μάργκαρετ Άτγουντ, και η οποία αναφέρεται στον τρόπο ζωής στη δυστοπική «Δημοκρατία του Γιλεάδ», μια αυταρχική κοινωνία που υποτίθεται ότι κάποτε ανήκε στις ΗΠΑ.

Γενική υπόθεση: Σε μια προσπάθειά να αντιμετωπιστεί η καταστροφή του περιβάλλοντος, και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, το Γιλεάδ διοικείται από μια διεστραμμένη δράκα ανθρώπων που εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια αποσπάσματα της Βίβλου και αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως ιδιοκτησία του κράτους.

Η Όφρεντ (Ελίζαμπεθ Μος), μία από τις ελάχιστες γυναίκες που μπορούν να τεκνοποιήσουν, είναι Υπηρέτρια στο σπίτι του Διοικητή. Ανήκει στην κάστα των γυναικών που εξαναγκάζονται να προσφέρουν το σώμα τους προς τεκνοποίηση σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια αύξησης του πληθυσμού.

Σ’ αυτή την τρομακτική κοινωνία, όπου το παραμικρό λάθος τιμωρείται αλύπητα, η Όφρεντ κινείται ανάμεσα στους Διοικητές, τις απάνθρωπες Συζύγους τους, τις οικιακές βοηθούς και τις υπόλοιπες Υπηρέτριες. Οι πάντες κατασκοπεύουν τους πάντες με έναν και μοναδικό σκοπό: την επιβίωση. Η Όφρεντ πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει πάση θυσία για να μπορέσει να βρει την κόρη της που της την άρπαξαν όταν τη συνέλαβαν.

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ –  Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ  

«Η ιστορία της θεραπαινίδας»
(The Handmaid’s Tale)
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, στις 00:15

Eπεισόδιο 9ο: «Η γέφυρα» (The Bridge)

Η Τζουν αναλαμβάνει την πρώτη της αποστολή. Πρέπει να πάει ξανά στην Ιεζάβελ και να εντοπίσει ένα πακέτο, ενώ η Τζανίν δυσκολεύεται πάρα πολύ να προσαρμοστεί στην ιδέα να εγκαταλείψει το νεογέννητο μωρό της και να αναλάβει καθήκοντα σε άλλο σπίτι.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 

Μοιράσου το άρθρο: