Την εξαιρετική κωμωδία «Η Μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι» (Mafia Only Kills in Summer / La Mafia Uccide Solo d’ Estate), παραγωγής Ιταλίας 2013, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 και ώρα 22:00.

Σκηνοθεσία: Πιφ (Πιερφραντσέσκο Ντιλιμπέρτο).

Σενάριο: Μισέλ Αστόρι, Πιφ, Μάρκο Μαρτάνι.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ρομπέρτο Φόρτσα.

Μοντάζ: Κριστιάνο Τραβαλιόλι.

Μουσική: Σάντι Πουλβιρέντι.

Παίζουν: Πιφ (Πιερφραντσέσκο Ντιλιμπέρτο), Κριστιάνα Καποτόντι, Άλεξ Μπισκόντι, Τζινέβρα Αντόνα, Κλαούντιο Τζιοέ, Μπάρμπαρα Ταμπίτα, Ροζάριο Λίσμα, Αντονίνο Μπρουσκέτα, Αντόνιο Αλβεάριο, Μαουρίτσιο Μαρτσέτι, Έντσο Σαλομόνε.

Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Αρτούρο, ενός παιδιού που γεννήθηκε στο Παλέρμο την ημέρα που ο αρχηγός της Μαφίας ανέλαβε δήμαρχος!

Το Παλέρμο, στο οποίο μεγάλωσε, είναι μια πόλη κυριαρχημένη από τη Μαφία, τη δεκαετία του 1970. Ο Αρτούρο θέλει να κερδίσει την καρδιά της παιδικής του φίλης της Φλόρα και θα κάνει τα πάντα για να τη γοητεύσει. Ωστόσο, αντίθετα με την πλειοψηφία, ο Αρτούρο αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της Μαφίας. Τελικά, το πείσμα του Αρτούρο χωρίζει για λίγο το ζευγάρι, το οποίο ξανασυναντιέται το 1992, έπειτα από πολλές αποκαλύψεις για τη Μαφία κι όταν τελικά η Φλόρα αντικρίζει την τραγική πραγματικότητα του Παλέρμο.

Ο Πιφ (Πιερφραντσέσκο Ντιλιμπέρτο), ο πιο διάσημος κωμικός της Ιταλικής Τηλεόρασης, επιστρέφει στην πόλη όπου γεννήθηκε, το Παλέρμο της Σικελίας, και κάνει το κινηματογραφικό σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε μια καυστική κωμωδία που έχει θέμα την περιβόητη Mαφία.

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας του 2014 από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Μοιράσου το άρθρο: