Το δράμα «Η μοναχική σύζυγος» (Charulata), παραγωγής Ινδίας 1964, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 23:50. 

Υπόθεση: Τέλη του 19ου αιώνα στην Ινδία. Η Τσαρουλάτα,  μια παντρεμένη γυναίκα ζει μοναχικά επειδή ο άντρας της, Μπχουπάτι, εκδότης εφημερίδας, αφιερώνει περισσότερο χρόνο στη δουλειά παρά στη σύζυγό του. Η Τσαρουλάτα είναι μια ευαίσθητη γυναίκα, η οποία αναζητεί διέξοδο στην Τέχνη. Όταν θα επισκεφθεί το σπίτι του ζευγαριού, ο Αμάλ, ξάδελφος του Μπχουπάτι, η γυναίκα θα βρει την ευκαιρία να εκφράσει την καλλιτεχνική της πλευρά, αλλά την ίδια ώρα θα νιώσει μια επικίνδυνη έλξη για τον ξάδελφο του άντρα της.Charulata (4)

Βασισμένη στη νουβέλα «Σπασμένη φωλιά» (Nastahirh), του νομπελίστα Ινδού συγγραφέα Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ (1861-1941), η ταινία του Σατγιαζίτ Ρέι «Η μοναχική σύζυγος» (Charulata), αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ταινίες της Ινδίας, η οποία προσεγγίζει με διακριτικότητα τη ζωή της γυναίκας στην Ινδία, περιγράφει συγκινητικά και με διεισδυτική ακρίβεια τις αντικρουόμενες απόψεις, συμπεριφορές και ανάγκες που συνθέτουν την αποικιοκρατούμενη Ινδία του ύστερου 19ου αιώνα.

Η ταινία, η οποία χάρισε στο σκηνοθέτη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο σκηνοθεσίας (Αργυρή Άρκτος) στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 1964, επανακυκλοφόρησε σε αποκαταστημένη ψηφιακά κόπια, από τα πρωτότυπα αρνητικά.

Σκηνοθεσία: Σατιαζίτ Ρέι.

Πρωταγωνιστούν: Μαντχαμπί Μουκερτζί, Σαϊλέν Μουκερτζί, Σουμίτρα Τσατερτζί

Charulata (3)

Charulata_(The_Lonely_Wife)_pic_4.jpg

Μοιράσου το άρθρο: