Το δεύτερο επεισόδιο της νέας συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ «Μεγιστάνες και αστέρες: Η ιστορία του Χόλιγουντ» (Moguls and Movie Stars: A History of Hollywood), παραγωγής ΗΠΑ 2010, έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, στις 18:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ επτά ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2010.

Σ’ αυτή τη συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ θα ζήσουμε την ιστορία του Χόλιγουντ.  Στην καρδιά της ιστορίας μας βρίσκονται οι ζωές και η δουλειά των ανθρώπων που δημιούργησαν πάνω από εκατό χρόνια αμερικανικής κινηματογραφικής ιστορίας.

Τις ιστορίες διηγείται ο Κρίστοφερ Πλάμερ, μια πολύ γνωστή κινηματογραφική προσωπικότητα, αλλά το νήμα των αφηγήσεων προέρχεται από συνεντεύξεις με σημαντικά πρόσωπα από τη δημιουργική κοινότητα του Χόλιγουντ -παρελθούσα και παρούσα– αλλά και σχόλια κριτικών και ιστορικών. Όλα αυτά διανθίζονται με αποσπάσματα από τις ωραιότερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών και φωτογραφίες αρχείου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, στις 18:00
Επεισόδιο 2ο: «Η γέννηση του Χόλιγουντ 1907-1920» 
(The Birth of Hollywood 1907-1920)

Η κινηματογραφική βιομηχανία ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη, αλλά γρήγορα ο πάντοτε καλός καιρός και οι ατελείωτες τοποθεσίες για κοντινά γυρίσματα –από αμμουδερές παραλίες μέχρι χιονισμένα βουνά, από ανεμοδαρμένες ερήμους μέχρι πολύβουες πόλεις– έφεραν τους κινηματογραφιστές δυτικά, στο Λος Άντζελες. Το Χόλιγουντ, ένα απλό, σχεδόν αγροτικό χωριό μετατράπηκε σε κόμβο ψυχαγωγίας. Απίθανα σημεία άρχισαν να μετατρέπονται σε στούντιο, από  κινέζικα πλυντήρια μέχρι αχυρώνες.

Οι ιστορίες των πρώτων μεγάλων παραγωγών είναι μαγικές, όπως και των πρώτων ηθοποιών που έγιναν διάσημοι, όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν το 1913. Οι δε ταινίες, από τρίλεπτα ενσταντανέ άρχισαν να αποκτούν τη σημερινή μορφή, όπως το επικό αριστούργημα «Η Γέννηση ενός Έθνους» το 1916.

Μοιράσου το άρθρο: