Το τέταρτο επεισόδιο της νέας συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ «Μεγιστάνες και αστέρες: Η ιστορία του Χόλιγουντ» (Moguls and Movie Stars: A History of Hollywood), παραγωγής ΗΠΑ 2010, έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ επτά ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2010.

Σ’ αυτή τη συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ θα ζήσουμε την ιστορία του Χόλιγουντ.  Στην καρδιά της ιστορίας μας βρίσκονται οι ζωές και η δουλειά των ανθρώπων που δημιούργησαν πάνω από εκατό χρόνια αμερικανικής κινηματογραφικής ιστορίας.

Τις ιστορίες διηγείται ο Κρίστοφερ Πλάμερ, μια πολύ γνωστή κινηματογραφική προσωπικότητα, αλλά το νήμα των αφηγήσεων προέρχεται από συνεντεύξεις με σημαντικά πρόσωπα από τη δημιουργική κοινότητα του Χόλιγουντ -παρελθούσα και παρούσα– αλλά και σχόλια κριτικών και ιστορικών. Όλα αυτά διανθίζονται με αποσπάσματα από τις ωραιότερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών και φωτογραφίες αρχείου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, στις 18:00
Επεισόδιο 4ο: «Μήπως σας περισσεύει λίγο όνειρο; 1929-1941»

(Brother, Can You Spare A Dream? 1929-1941)

Το 1927 οι ταινίες έσπασαν τη σιωπή τους. Οι ομιλούσες ταινίες έβαλαν τέλος σε μια μεγαλειώδη εποχή, που τη λάμψη της δεν είχε ξαναγνωρίσει ο κόσμος.

Οι άλλοτε μεγάλοι σταρ έσβησαν και καινούργιοι ανέτειλαν, όπως ο Σπένσερ Τρέισι, η Μπέτι Ντέιβις, η Κάθριν Χέπμπορν και ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Άνθισαν επίσης τα μιούζικαλ, με υπέροχες χορογραφίες και ο Κινγκ Κονγκ κυκλοφόρησε στη Νέα Υόρκη.

Για να βρεθούν τα σενάρια, οι μεγιστάνες των στούντιο στράφηκαν στο Μπροντγουέι για ηθοποιούς και συγγραφείς και σπουδαίοι συγγραφείς, όπως ο Γουίλιαμ Φόκνερ και ο Σκοτ Φιτζέραλντ υπέκυψαν μαγεμένοι από τις τεράστιες αμοιβές, όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα στις Σειρήνες.

Το κραχ έφερε βέβαια δυσκολίες στη βιομηχανία, αλλά δεν την έκαμψε. Σταθμός για την εποχή, ήταν η ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» το 1939, με έξι Όσκαρ και ρεκόρ εισιτηρίων.

Μοιράσου το άρθρο: