Το έβδομο και τελευταίο επεισόδιο της νέας συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ «Μεγιστάνες και αστέρες: Η ιστορία του Χόλιγουντ» (Moguls and Movie Stars: A History of Hollywood), παραγωγής ΗΠΑ 2010, έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:15. 

Σειρά ντοκιμαντέρ επτά ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2010.

Σ’ αυτή τη συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ θα ζήσουμε την ιστορία του Χόλιγουντ.  Στην καρδιά της ιστορίας μας βρίσκονται οι ζωές και η δουλειά των ανθρώπων που δημιούργησαν πάνω από εκατό χρόνια αμερικανικής κινηματογραφικής ιστορίας.

Τις ιστορίες διηγείται ο Κρίστοφερ Πλάμερ, μια πολύ γνωστή κινηματογραφική προσωπικότητα, αλλά το νήμα των αφηγήσεων προέρχεται από συνεντεύξεις με σημαντικά πρόσωπα από τη δημιουργική κοινότητα του Χόλιγουντ -παρελθούσα και παρούσα– αλλά και σχόλια κριτικών και ιστορικών. Όλα αυτά διανθίζονται με αποσπάσματα από τις ωραιότερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών και φωτογραφίες αρχείου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019, στις 18:15
Επεισόδιο 7ο (τελευταίο): «Η παρακμή και η αναγέννηση
της Κινηματογραφικής Βιομηχανίας 1960 – 1969»
(Fade Out, Fade In 1960 – 1969)

Τη δεκαετία του 1960 η Αμερική βρέθηκε εν μέσω αλλαγών – πρωτοφανών μετά το 1930. Με πολλούς τρόπους ο κινηματογράφος  βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Τα παλιά στούντιο είχαν χάσει τη δύναμή τους, η τηλεόραση εδραιωνόταν και οι κινηματογραφικές αίθουσες πλέον γίνονταν multiplex.

H εποχή χαρακτηρίζεται από τους μεγάλους σταρ, αυτοί είναι πια οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Ταυτόχρονα, κάνουν την εμφάνισή τους ξένοι σπουδαίοι κινηματογραφιστές, όπως ο Φελίνι, ο Αντονιόνι, ο Μπέργκμαν, ο Κουροσάβα, ο Τριφό και ο Γκοντάρ, ενώ ο Κιούμπρικ, ο Γουόρεν Μπίτι, ο Άρθουρ Πεν με το «Μπόνι και Κλάιντ» και ο Ντένις Χόπερ με τον «Ξένοιαστο καβαλάρη» φυτεύουν τους σπόρους της επανάστασης και αλλάζουν όλα για το παραδοσιακό Χόλιγουντ.

Μοιράσου το άρθρο: