Η εκπομπή «Η εποχή των εικόνων», που μεταδίδεται την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 21:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, παρουσιάζει την έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου «μεταΘεοί», στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.

Στην έκθεση, ο Αλέξανδρος Γεωργίου μέσα από τη δική του εικαστική ματιά μας καλεί να παρατηρήσουμε αυτό που παρατηρεί και εμπνέει τον ίδιο: το παραπεταμένο, το παραμελημένο, το εφήμερο, το μοναχικό -μικρές στιγμιαίες λεπτομέρειες ανάμεσα στην καθημερινότητα και τη ζωή, που αφήνουμε να προσπεράσουν.

Μέσα στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά τον καλλιτέχνη και συζητούν για την εμπειρία των ταξιδιών του στην Ινδία, αφού η έκθεση «γεννήθηκε» από τα δύο τελευταία προσκυνηματικά ταξίδια του εκεί.

Α. Γεωργίου προσκυνηματικό ταξίδι στην Ινδία Μεταθεοί 1

Ο καλλιτέχνης  αισθάνεται πως στα ταξίδια του αυτά δεν είναι μόνος, μαζί του «συνταξιδεύουν» αρκετοί συλλέκτες και φίλοι του, οι οποίοι υποστηρίζουν το έργο του και λαμβάνουν καθημερινά μέσω ταχυδρομείου, το υλικό που μαζεύει και δημιουργεί καθ’ οδόν: χειροποίητες κάρτες, φωτογραφίες πάνω στις οποίες επεμβαίνει ο ίδιος, επιζωγραφισμένες ασπρόμαυρες φωτοτυπίες, CD μουσικής, DVD με ταινίες ή αυτοσχέδια βιντεάκια, βιβλία, μικροαντικείμενα, κοσμήματα, ποιήματα, σουβενίρ.

«Η εποχή των εικόνων» παρουσιάζει  όλο αυτό το υλικό  μέσα στο εκπληκτικό Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, για το οποίο μας μιλάει η επιμελήτρια Μίνα Μωραΐτου, ενώ η Ελίζα Γερολυμάτου, επιμελήτρια της έκθεσης του Αλέξανδρου Γεωργίου, δίνει την ερμηνεία της για την έκθεση.

Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος.

Μοντάζ-μιξάζ:  Νίκος Βαβούρης.

Οπερατέρ: Δημήτρης Κασιμάτης.

Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα.

Make up: Xαρά Μαυροφρύδη.

Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: Blackbird production.


Α. Γεωργίου προσκυνηματικό ταξίδι στην Ινδία Μεταθεοί

Μοιράσου το άρθρο: