Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, στις 20:00, στο «Art Week» της ΕΡΤ2, η Λένα Αρώνη συνομιλεί με τον Αύγουστο Κορτώ. 

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το «Art Week» επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, παρουσιάζοντας κάθε εβδομάδα αγαπημένους καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και νεότερους που, με τη δυναμική και τη φρεσκάδα τους, έχουν κερδίσει ήδη μια θέση στη σύγχρονη πολιτιστική επικαιρότητα.

Η Λένα Αρώνη βγαίνει έξω στην πόλη, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του πολιτισμού. Συναντά και συνομιλεί με τραγουδιστές, μουσικούς, σκηνοθέτες, λογοτέχνες, ηθοποιούς, εικαστικούς πίσω από τα φώτα της σκηνής, μέσα στα σπίτια και τα εργαστήριά τους, εκεί όπου γεννιούνται και παίρνουν σάρκα και οστά οι ιδέες τους.

Οι άνθρωποι των Τεχνών μοιράζονται μαζί της σκέψεις και συναισθήματα, αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ζωής τους, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν το αντικείμενό τους και περιγράφουν χαρές και δυσκολίες που συναντούν στην πορεία τους.

Σκοπός του «Art Week» είναι να αναδείξει το προσωπικό στίγμα των σπουδαίων αυτών Ελλήνων καλλιτεχνών, που με το έργο τους έχουν επηρεάσει καθοριστικά τη σκέψη και την καθημερινότητα του κοινού που τους ακολουθεί και να μας συστήσει και τη νεότερη γενιά, με δυνατά ήδη δείγματα γραφής στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Eπεισόδιο 6ο: «Αύγουστος Κορτώ»

Καλεσμένος της Λένας ο πολυγραφότατος συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.
Μιλάει με αφορμή το νέο του βιβλίο «Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου».
Μία συζήτηση εκ βαθέων για τον διπολισμό, την ομοφυλοφιλία, την ελληνική κοινωνία και τα ταμπού της, τον φόβο, το σκοτάδι, αλλά και την αγάπη, το φως, την προσπάθεια και την ελπίδα.

Παρουσίαση – αρχισυνταξία – επιμέλεια εκπομπής: Λένα Αρώνη.
Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.

 

Μοιράσου το άρθρο: