Ο καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Ζαχαρίας Σκούρας είναι φιλοξενούμενος του Κώστα Μπλιάτκα στην εκπομπή «Εκ του Πλησίον» της ΕΡΤ3 την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:00.

Ειδικότερα μιλαει για το πιο πολύπλοκο φαινόμενο που αντιμετώπισε ποτέ ο ανθρώπινος νους, το φαινόμενο της ζωής, αλλά και για τα μεγάλα διλήμματα του 21ου αιώνα, όπως η  μάχη για διατήρηση της ζωής στον πλανήτη, τα κρίσιμα θέματα της βιοηθικής, της βιοτεχνολογίας και της αντιμετώπισης ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Αναφέρεται στην έννοια της ζωής  και στις αντιλήψεις για τη ζωή από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τους μεγάλους πολιτισμούς της ανατολής, μέχρι τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, τον μεσαίωνα και την αναγέννηση. Παρουσιάζει τις σύγχρονες τάσεις της βιολογίας, την ολιστική προσέγγισή της για την κατανόηση των αλληλεπιδράσεων γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται για την ανθρωπότητα.

Μιλά, επίσης, για τις σπουδές στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, για την αξία της βιολογίας σήμερα, αλλά και για την αγάπη του για τη μουσική που τον  έκανε ένα καλό ντράμερ σε μπάντα πανεπιστημιακών.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Κώστας Μπλιάτκας

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σανιώτης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Φαϊτατζόγλου

Ηχοληψία: Παναγιώτης Περπερίδης

Μοιράσου το άρθρο: