Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Κάπου στη Γη» (Somewhere on earth) που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια, γαλλικής παραγωγής 2017, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 και ώρα 13:00.

Μπορούμε να ονειρευτούμε περιπέτεια σε άλλους πλανήτες που ίσως να είμαστε σε θέση να αποικίσουμε κάποια μέρα στο μακρινό μέλλον … αλλά για τα παιδιά μας, το ταξίδι σημαίνει τον δικό μας πλανήτη Γη. Η ανακάλυψη της Γης μας είναι μια πολύπλευρη περιπέτεια … χωρίς σύνορα ή όρια εκτός από αυτά του ανθρώπου.
Η σειρά «Κάπου στη Γη» παρουσιάζει σημεία στον κόσμο όπου η Φύση έχει δώσει ελεύθερο χώρο στη φαντασία της και έχει αφιερώσει χρόνο για να δημιουργήσει εκπληκτικά τοπία. Αυτά τα σημεία συχνά είναι μακριά από τα μεγάλα ρεύματα του σύγχρονου κόσμου και αυτή η απομόνωση τα έχει κρατήσει από καιρό προστατευμένα από τις επιθέσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Επεισόδιο 1ο: Ισλανδία (Islande)

Ισλανδία, στα όρια του Αρκτικού Κύκλου. Ένα συναρπαστικό νησί όπου μια σκληραγωγημένη φυλή ζει τις πιο αγνές φιλοδοξίες της.
Συγκινητική αυθεντικότητα κτυπά στις καρδιές των κατοίκων της.
Ξέρουν ότι η φύση εδώ είναι σκληρή. Δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να είναι ταπεινοί και να ζήσουν χάρη σε αυτά που έχει να προσφέρει.
Όπως κι αυτό το νησί, όπου οι δυνάμεις της Γης είναι ορατές παντού, οι Ισλανδοί αισθάνονται ελεύθεροι και ανεξάρτητοι.

Μοιράσου το άρθρο: