Το εξαιρετικό δράμα «Τα Θαύματα» (Le Meraviglie), συμπαραγωγής Ιταλίας-Ελβετίας-Γερμανίας 2014, μεταδίδει η ΕΡΤ2 – σε Α΄τηλεοπτική μετάδοση – τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 και ώρα 22:00, από τη ζώνη «Το σινεμά στο σπίτι σας».

Le Meraviglie (1)

Υπόθεση: Μια απομονωμένη στην εξοχή εξαμελής οικογένεια μελισσοκόμων. H δωδεκάχρονη Τζελσομίνα είναι η αρχηγός στις τρεις μικρότερες αδελφές της, αυτή είναι που πρέπει να υπακούν σε ό,τι αποφασίσει. Η Τζελσομίνα έχει ένα σχεδόν μαγικό ταλέντο με τις μέλισσες που αποτελούν το βασικό εισόδημα της οικογένειάς της. Μπορεί να βρίσκει άγρια μελίσσια και να τα μεταφέρει στις κυψέλες του πατέρα της, μοιάζει να επικοινωνεί με τα μικροσκοπικά, εργατικά έντομα. Ο πατέρας της, ξένος στην Ιταλία, θα ήθελε ίσως ένα αγόρι για διάδοχό του. Kάποιον που θα τον βοηθούσε να εκσυγχρονίσει το μικρό παρασκευαστήριο μελιού της οικογένειάς του στα πρότυπα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί. Η Τζελσομίνα από την άλλη, έχει άλλες φιλοδοξίες: να πείσει την οικογένειά της να συμμετάσχει σ’ ένα reality show με τίτλο «Τα Θαύματα», που αναζητεί την πιο ενδιαφέρουσα παραδοσιακή οικογένεια της χώρας.

Τρυφερή ταινία ενηλικίωσης που τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών 2014.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Αλίτσε Ρορβάχερ.

Φωτογραφία: Ελέν Λουβάρ.

Μοντάζ: Μάρκο Σποτελίνι.

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Αλεξάντρα Λούνγκου, Μόνικα Μπελούτσι, Σαμ Λούγουικ, Σαμπίνε Τιμοτέο, Άλμπα Ρορβάχερ, Λούις Χουίλκα.

Διάρκεια: 107΄

Le Meraviglie (8)

Le Meraviglie (5)

Μοιράσου το άρθρο: