Το εξαιρετικό δράμα «Ξένες λέξεις» (Beyond Words), συμπαραγωγής Πολωνίας -Ολλανδίας-Γαλλίας 2017, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στις 23:00.

Υπόθεση: Τίποτα στον Μίχαελ έναν νέο και επιτυχημένο δικηγόρο του Βερολίνου, δεν φανερώνει τις πολωνικές του ρίζες. Μαζί με τον καλύτερο φίλο του Φραντς αισθάνεται άνετα στα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κλαμπ του Βερολίνου. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους, αλλά ο Μίχαελ, ο οποίος μετανάστευσε από την Πολωνία μετά το θάνατο της μητέρας του πριν από αρκετά χρόνια, ανησυχεί για την προφορά του.

Ο Μίχαελ ταράζεται όταν ένας καταβεβλημένος Πολωνός μποέμ εμφανίζεται στο κατώφλι του και ισχυρίζεται ότι είναι ο πατέρας του. Πατέρας και γιος, δύο εντελώς ξένοι, περνούν ένα Σαββατοκύριακο μαζί, μοιρασμένο ανάμεσα στην ενσυναίσθηση, την απόρριψη και την δυσπιστία. Καθώς οι ρίζες του Μίχαελ τον αρπάζουν, μια οδυνηρή κρίση φαίνεται αναπόφευκτη… Όταν ο πατέρας του φεύγει, ο Μίχαελ δεν μπορεί να επιστρέψει στη ζωή του ως Γερμανός.

Το «Beyond Words» είναι η τέταρτη ταινία μεγάλου μήκους της πολυβραβευμένης Πολωνής σκηνοθέτριας Urszula Antoniak.

Σε ασπρόμαυρο, το εξαιρετικά ατμοσφαιρικό και πολυεπίπεδο δράμα αγγίζει το δύσκολο θέμα της αφομοίωσης και της ταυτότητας.

Σκηνοθεσία: Urszula Antoniak.
Πρωταγωνιστούν: Jakub GierszaŁ, Andrzej Chyra.

Μοιράσου το άρθρο: