Την ατμοσφαιρική, ασπρόμαυρη δραματική ταινία «Ξένες λέξεις» (Beyond Words), συμπαραγωγής Πολωνίας -Ολλανδίας-Γαλλίας 2017, θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ3, την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, στις 22:00.

Υπόθεση: Τίποτα στον Μίχαελ, έναν νέο και επιτυχημένο δικηγόρο του Βερολίνου, δεν φανερώνει τις πολωνικές του ρίζες. Μαζί με τον καλύτερο φίλο του, Φραντς, αισθάνεται άνετα στα εστιατόρια, στα μπαρ και στα κλαμπ του Βερολίνου. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους, αλλά ο Μίχαελ, ο οποίος μετανάστευσε από την Πολωνία μετά τον θάνατο της μητέρας του πριν από αρκετά χρόνια, ανησυχεί για την προφορά του.

Ο Μίχαελ ταράζεται όταν ένας καταβεβλημένος Πολωνός μποέμ εμφανίζεται στο κατώφλι του και ισχυρίζεται ότι είναι ο πατέρας του. Πατέρας και γιος, δύο εντελώς ξένοι, περνούν ένα Σαββατοκύριακο μαζί, μοιρασμένο ανάμεσα στην ενσυναίσθηση, την απόρριψη και τη δυσπιστία. Καθώς οι ρίζες του Μίχαελ τον «αρπάζουν», μια οδυνηρή κρίση φαίνεται αναπόφευκτη… Όταν ο πατέρας του φεύγει, ο Μίχαελ δεν μπορεί να επιστρέψει στη ζωή του ως Γερμανός.

Το «Beyond Words» είναι η τέταρτη ταινία μεγάλου μήκους της πολυβραβευμένης Πολωνής σκηνοθέτιδας Urszula Antoniak.

Σε ασπρόμαυρο, το εξαιρετικά ατμοσφαιρικό και πολυεπίπεδο δράμα αγγίζει το δύσκολο θέμα της αφομοίωσης και της ταυτότητας.

Σκηνοθεσία: Urszula Antoniak
Πρωταγωνιστούν: Jakub GierszaŁ, Andrzej Chyra

Μοιράσου το άρθρο: