Το βραβευμένο ρομαντικό δράμα «Το Μαγικό Δέρμα» (La Peau de Chagrin), συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 2010, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν –σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 23:00.

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1832 και ο τζόγος έχει οδηγήσει τον 22χρονο Ραφαέλ στα όρια της αυτοκτονίας. Είναι έτοιμος να πέσει στον Σηκουάνα, όταν την προσοχή του τραβά ένα όπλο στη βιτρίνα ενός παλαιοπωλείου. Ωστόσο, ο ιδιόρρυθμος μαγαζάτορας, ο Όσγουολντ, του προσφέρει κάτι άλλο: ένα μαγικό δέρμα, το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει όλες του τις επιθυμίες, αλλά κάθε φορά που θα το χρησιμοποιεί, τόσο αυτό όσο και η ζωή του Ραφαέλ θα συρρικνώνονται.

Δύσπιστος, ο Ραφαέλ αποδέχεται τη συμφωνία. Η πρώτη του επιθυμία είναι να βρεθεί σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, όπου θα μπορέσει να φάει όσο τραβάει η όρεξή του, συνοδευόμενος από πανέμορφες γυναίκες. Βγαίνοντας από το παλαιοπωλείο, συναντά τον φίλο του, τον Ραστινιάκ, ο οποίος τον οδηγεί στο σπίτι ενός πλούσιου τραπεζίτη. Ο τραπεζίτης έχει αποφασίσει να εκδώσει εφημερίδα και να ορίσει τον Ραφαέλ αρχισυντάκτη της.

Ενθουσιασμένος, ο Ραφαέλ κάνει μια δεύτερη ευχή: να γίνει ζάπλουτος. Καθώς ο χρόνος του τελειώνει και οι μεγαλύτερές του επιθυμίες γίνονται πραγματικότητα, συνειδητοποιεί ότι τελικά δεν ήταν τόσο σημαντικές όσο νόμιζε κάποτε. Όλες, εκτός από μία. Τώρα, όμως, είναι πια πολύ αργά…

Πρόκειται για μεταφορά του μυθιστορήματος του Ονορέ ντε Μπαλζάκ.

Σκηνοθεσία: Alain Berliner

Πρωταγωνιστούν: Mylène Jampanoï, Thomas Coumans, Jean-Pierre Marielle, Julien Honoré, Annabelle Hetmann

Διάρκεια: 98’

Μοιράσου το άρθρο: