Το πέμπτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ένα λουλούδι στο πέλαγος» (The Southern Flower at sea) μπορούν να απολαύσουν -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, και ώρα 16:00.

Ο Φιλίπ Πουπόν, η Ζεραλντίν Ντανόν κι η οικογένειά τους αποφάσισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε τρία χρόνια με το Άνθος του Νότου. Αυτή η θαλάσσια, κατά κύριο λόγο, αποστολή θα διεξαχθεί στα πιο παρθένα μέρη που γνώρισαν τις μεγαλύτερες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη με την αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

Η οικογένεια των Φιλίπ και Ζεραλντίν με τα τέσσερα παιδιά τους, τη Νινά, τη Λορά, τον Λου και τη Μαριόν, θα διασχίσει τον μεγαλύτερο ωκεανό. Θα σαλπάρουν για το 11μηνο ταξίδι στα ανοιχτά όπου θα γνωρίσουν το λαό της Πολυνησίας, τον πολιτισμό τους και τη βιοποικιλότητα αυτών των μακρινών περιοχών.

Από την Αλάσκα ως το Βανουάτου περνώντας από τις Νήσους Μαρκέζας, Τουαμότου και Γκάμπιερ καθώς και τις Αουστράλ Νήσους, αυτή η μικρή οικογένεια θα μας εξιστορεί καθημερινά τις περιπέτειές της

Επεισόδιο 5oΑνταρκτική 2 (The Southern Flower in Antarctica Β‘)

Η αδρεναλίνη  του πληρώματος για την επικείμενη αναχώρηση ανεβαίνει. Η οικογένεια γιορτάζει πρόωρα τα Χριστούγεννα, πριν τη μεγάλη αναχώρηση. Οκτώ εβδομάδες σε εχθρικές θάλασσες, κατά μήκος της ανταρκτικής χερσονήσου. Οι άνεμοι που φυσούν και η τρικυμιώδης θάλασσα απαιτούν εγρήγορση. Το πλήρωμα κάνει βάρδιες στη γέφυρα. Ώσπου μια μέρα… στεριά εν όψει! Το Νησί του Πέτρου του Α’… Η οικογένεια ανακαλύπτει, λοιπόν, την προστατευμένη πανίδα και χλωρίδα. Η φύση βασιλεύει στην Αδελία Γη.

Μοιράσου το άρθρο: