Το ντοκιμαντέρ «Οι θησαυροί της Ταϊτής» στην ΕΡΤ3

Το ντοκιμαντέρ «Οι θησαυροί  της Ταϊτής» (Treasures of Tahiti), παραγωγής ZED 2019, μπορούν να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 και ώρα 18:00.
Πέρα από το σκηνικό σαν καρτ-ποστάλ, πίσω από τις όμορφες εικόνες των λουλουδιών και των μαργαριταριών, το λουλούδι Tiaré και τα μαύρα μαργαριτάρια είναι θύματα της ρύπανσης και της ανθρώπινης απληστίας. Οι ειδικοί ανησυχούν για τη μείωση της παραγωγής τους. Αυτό το ντοκιμαντέρ μας συστήνει στους τεχνίτες που καλλιεργούν, μεταμορφώνουν και εργάζονται με λουλούδια Tiaré και μαύρα μαργαριτάρια. Είναι μια ευκαιρία να ρίξουμε μια διαφορετική ματιά σε αυτούς τους θησαυρούς του πολιτισμού της Ταϊτής, των οποίων το ευρύ κοινό δεν έχει ανακαλύψει ακόμη όλα τα μυστικά.

Eπεισόδιο 2: Το μαύρο μαργαριτάρι 

Πέρα από την εκπληκτική ομορφιά των τοπίων, η Γαλλική Πολυνησία κρύβει κι έναν μοναδικό φυσικό θησαυρό που δίνει ταυτότητα σε ολόκληρη την επικράτεια. Λένε ότι δεν μπορείς να το επιλέξεις εσύ κι αντ’ αυτού σε επιλέγει αυτό: Το μαύρο μαργαριτάρι ή Πόε Ράβα στην Ταϊτή. Αλλά παρόλο που το εθνικό αυτό έμβλημα είναι γνωστό σε όλους, η προέλευσή του, η ιστορία του και οι δυνατότητές του παραμένουν μυστικές.
Σ’ αυτό το επεισόδιο θα ανακαλύψουμε πώς παράγονται και πωλούνται τα μαργαριτάρια. Καθώς αυτοί οι φυσικοί πόροι απειλούνται σήμερα, θα συναντήσουμε αυτούς που τα δημιουργούν και τα μεταμορφώνουν, για να κατανοήσουμε πως τα τελειοποιούν ώστε ν’ αναπτυχθεί η αγορά.
Εμβαθύνοντας στην καρδιά της πολυνησιακής κουλτούρας των μαργαριταριών θα καταλάβουμε πώς το μαύρο μαργαριτάρι της Ταϊτής παραμένει ένα θαύμα, παρά τη φήμη του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος