Την ιστορία μιας ενηλικίωσης με φόντο τις Άνδεις περιγράφει η ταινία «Το τέμπλο» (Retablo), συμπαραγωγής Περού-Γερμανίας-Νορβηγίας 2017, που μεταδίδεται την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, στις 22:00, από την ΕΡΤ3.

Υπόθεση: Στα ψηλά βουνά του Περού, ο δεκατετράχρονος Σεγκούντο ετοιμάζεται ν’ ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του στην παραδοσιακή τέχνη του γλυπτού, το να φτιάχνει δηλαδή περίπλοκα ξύλινα κουτιά που απεικονίζουν θρησκευτικές σκηνές και σημαντικά καθημερινά γεγονότα.

Ο Σεγκούντο θαυμάζει τον πατέρα του, αλλά νιώθει ανήσυχος, επειδή νιώθει ότι κουβαλάει την κληρονομιά του πατέρα του και ότι θα μείνει για πάντα στα βουνά.

Όταν ανακαλύπτει τυχαία ένα φριχτό μυστικό που κρύβει ο πατέρας του, θα έρθει αντιμέτωπος με τον τόπο του που είναι βαθιά θρησκευόμενος και συντηρητικός, και θα συνειδητοποιήσει πόσο δεμένος είναι με τον πατέρα του.

Γυρισμένο στα τοπία των Άνδεων, αυτή η ιστορία ενηλικίωσης εξερευνά το βάρος της κληρονομιάς, τα όρια της αγάπης και τα βάρη των οικογενειακών προσδοκιών, καθώς και την περιπλοκότητα τού ν’ αποδεχόμαστε τους γονείς μας όπως είναι.

Σκηνοθεσία: Αλβάρο Ντελγάδο Απαρίτσιο.

Σενάριο: Αλβάρο Ντελγάδο Απαρίτσιο, Έκτορ Γκάλβεζ.

Παίζουν: Τζούνιορ Μπεχάρ, Αμιέλ Κάγιο, Μαγκαλί Σολιέρ.

Διάρκεια: 95’

Μοιράσου το άρθρο: