Το Τρίτο Πρόγραμμα θα μεταδώσει απευθείας – μέσω της EBU – μία από τις πιο σημαντικές παραγωγές του φετινού Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ – την όπερα του Β. Α. Μότσαρτ «Η Μεγαλοψυχία του Τίτου»- την οποία διευθύνει ο σπουδαίος Έλληνας μαέστρος Θόδωρος Κουρεντζής, την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 στις 19:30.

Τη συγκεκριμένη συμπαραγωγή Φεστιβάλ Ζάλτσμπουργκ – Εθνικής Όπερας της Ολλανδίας και Γερμανικής Όπερας του Βερολίνου σκηνοθετεί ο διάσημος και ρηξικέλευθος Πίτερ Σέλαρς, ο οποίος σημειώνει ότι «η τελευταία όπερα που έγραψε ο Μότσαρτ είναι ένα μεγάλο έργο γύρω από την αλήθεια και την ομόνοια». Η όπερα θα παρουσιαστεί σε επτά συνολικά παραστάσεις στο φημισμένο φεστιβάλ.

Ο Θόδωρος Κουρεντζής διευθύνει -εκτός από ένα καστ γνωστών λυρικών τραγουδιστών- και τη Χορωδία και την Ορχήστρα MusicAeterna, σύνολα τα οποία ίδρυσε ο ίδιος το 2004 και έχει μεταφέρει εδώ και χρόνια στην Όπερα του Περμ της Ρωσίας.

«Η Μεγαλοψυχία του Τίτου», δίπρακτη όπερα σέρια του Μότσαρτ, έκανε πρεμιέρα στις 6 Σεπτεμβρίου του 1791, τρεις μόλις μήνες πριν από το θάνατο του συνθέτη, σε λιμπρέτο του Κατερίνο Τομάζο Ματσόλα, που βασίστηκε στο θεατρικό έργο «Η επιείκεια του Τίτου» του Πιέτρο Μεταστάζιο.

Info:

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017, ώρα 19:30

O Θόδωρος Κουρεντζής διευθύνει όπερα του Μότσαρτ στο περίφημο Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ

Απευθείας μετάδοση του Τρίτου μέσω EBU

Η ραδιοφωνική παρουσίαση είναι της Άννας Σακαλή.

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

Μοιράσου το άρθρο: