Το έβδομο και το όγδοο επεισόδιo της ιστορικής δραματικής μίνι σειράς «Βασίλισσες» (Queens), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, στις 22:00.

Ιστορική δραματική μίνι σειρά, συμπαραγωγής Ισπανίας-Αγγλίας 2017.

Σκηνοθεσία: Μανουέλ Καμπάγιο – Χοσέ Λουίς Μορένο.

Παίζουν: Ολίβια Τσένερι, Ρεμπέκα Σκοτ, Ματ Μακλίρ, Χάρι Τζάρβις, Κρίσπιν Ρέντμαν, Κάρλος Καμίνο, Αντριάν Καστινιέιρας.

Στο ζενίθ της Αναγέννησης, δύο γυναίκες, βασίλισσες και οι δύο, έρχονται αντιμέτωπες σε θρησκευτικά, πολιτικά αλλά και προσωπικά ζητήματα.

Πρόκειται για τη Μαρία Α΄ της Σκοτίας και την Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 15 Αυγούστου 2020, στις 22:00
Eπεισόδιο 7ο: «Απελπισία»

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος Β΄ κατευθύνεται προς την Αγγλία για να συναντήσει την Ελισάβετ. Μετά την άφιξή του η περίπλοκη σχέση του με την Ελισάβετ και την Αγγλία αρχίζει να αποκαλύπτεται.

Από την εξορία, η Μαρία και οι σύμμαχοί της συνωμοτούν με σκοπό την επιστροφή της στο θρόνο της Σκοτίας. Οι δυνάμεις των προτεσταντών τούς αποδεκατίζουν. Μέσα στην απελπισία της, η Μαρία στρέφεται στην εξαδέλφη της Ελισάβετ, τη βασίλισσα της Αγγλίας.

Eπεισόδιο 8ο: «Αιχμάλωτη της Αγγλίας»

Η Μαρία είναι πλέον αιχμάλωτη στο κάστρο του Σέφιλντ στην Αγγλία. Μια ομάδα συμμάχων προσπαθούν να παρέμβουν προς όφελός της. Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος Β΄ εξετάζει την τύχη της μέσα από το πρίσμα των φιλοδοξιών του.

Οι καθολικοί στην Αγγλία βλέπουν μια ευκαιρία να ενισχύσουν τη δύναμή τους. Δολοπλοκίες και προδοσία κυριαρχούν παντού. Έπειτα από δέκα χρόνια αιχμαλωσίας, η Μαρία δέχεται την επίσκεψη της εξαδέλφης της Ελισάβετ.

Μοιράσου το άρθρο: