Το τέταρτο επεισόδιο της νέας σειράς θρίλερ, μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας «Wayward Pines», παραγωγής ΗΠΑ 2015-2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στις 23:15.

Η σειρά, που βασίζεται στην επιτυχημένη τριλογία βιβλίων «Wayward Pines» του Μπλέικ Κράουτς, θα μεταδίδεται από Δευτέρα έως και Πέμπτη στην ΕΡΤ1, στις 23:15.

Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, Σάρλοτ Σίλινγκ, Ζαλ Μπατμάνγκλι, Τζέιμς Φόλεϊ, Στιβ Σιλ, Τιμ Χάντερ, Τζεφ Τ. Τόμας, Νίμροντ Άνταλ.

Σενάριο: Τσαντ Χοτζ.

Παραγωγή: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, Ρον Φρενς, Τσαντ Χοτζ.

Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντίλον (μυστικός πράκτορας Ίθαν Μπερκ), Κάρλα Γκουτζίνο (Κέιτ Χιούσον, μία από τους μυστικούς πράκτορες που λείπουν και πρώην ερωμένη του Ίθαν), Τόμπι Τζόουνς (δρ Τζένκινς, ψυχίατρος στο νοσοκομείο του Wayward Pines), Σάνιν Σόσαμον (Τερέζα Μπερκ, σύζυγος του Ίθαν), Ριντ Ντάιμον (Χάρολντ Μπάλινγκερ,  κατασκευαστής παιχνιδιών), Tιμ Γκρίφιν (Άνταμ Χάσλερ, προϊστάμενος του Ίθαν), Tσάρλι Τέιχαν (Μπεν Μπερκ, γιος του Ίθαν και της Τερέζα), Τζούλιετ Λιούις (Μπέβερλι, μπαργούμαν που γίνεται φίλη με τον Ίθαν), Μελίσα Λίο (Παμ, νοσοκόμα στο νοσοκομείο Wayward Pines), Τέρενς Χάουαρντ (σερίφης Άρνολντ Ποπ).

Υπόθεση: Ο Ματ Ντίλον υποδύεται έναν μυστικό πράκτορα που έχει αναλάβει την αποστολή να εντοπίσει δύο ομοσπονδιακούς πράκτορες που αγνοούνται σε μια μυστηριώδη πόλη. Όσο προχωρά η έρευνά του, τα ερωτήματα που προκύπτουν πληθαίνουν. Σε κάθε του ερώτημα, όμως, η απάντηση είναι πάντα η ίδια ερώτηση: Τι συμβαίνει στην πόλη;

Στον πρώτο κύκλο της σειράς,  ο Ίθαν Μπερκ (Ματ Ντίλον), πράκτορας των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, ερευνά την εξαφάνιση δύο συναδέλφων του πρακτόρων στη μυστηριώδη κωμόπολη Wayward Pines στο Αϊντάχο.

O Ίθαν συνέρχεται από ένα ατύχημα, στο νοσοκομείο της πόλης, χωρίς τα προσωπικά του αντικείμενα, χωρίς τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τον έξω κόσμο αλλά και να φύγει.

Βρίσκει τον έναν από τους πράκτορες νεκρό και τον άλλον, την πρώην ερωμένη του Κέιτ Χιούσον (Κάρλα Γκουτζίνο), η οποία έχει εγκατασταθεί στη φαινομενικά ειδυλλιακή πόλη.

Στην πραγματικότητα, οι κάτοικοι βρίσκονται παγιδευμένοι στη μικρή πόλη Wayward Pines, περικυκλωμένοι από ψηλό φράχτη και ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα, αναγκασμένοι να ακολουθούν τους κανόνες που υπαγορεύει ο αυστηρός σερίφης Άρνολντ Ποπ (Τέρενς Χάουαρντ).

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στις 23:15

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 4ο. Ο Ίθαν εξηγεί όλα όσα γνωρίζει σχετικά με το Wayward Pines στην Τερέζα και συμφωνούν να παραστήσουν την «ευτυχισμένη οικογένεια» μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά του ο Ίθαν. Ο Ίθαν μαθαίνει από τον δήμαρχο Μπραντ Φίσερ ότι ορίστηκε ως ο νέος σερίφης. Ο Ίθαν κάνει ότι συμμορφώνεται και συνεχίζει την έρευνά του. Βρίσκει κάποιους κρυμμένους φακέλους σχετικά με τους κατοίκους της πόλης, που περιέχουν πληροφορίες για την προηγούμενη ζωή τους.

Ο Μπεν γίνεται δεκτός στην Ακαδημία του Wayward Pines και τον καλωσορίζει η διευθύντρια Μέγκαν Φίσερ, σύζυγος του δημάρχου, που όπως μαθαίνει ο Ίθαν ήταν υπνοθεραπεύτρια.

Η νοσηλεύτρια Παμ και ο Ίθαν έρχονται αντιμέτωποι πάνω από τον «αντάρτη» κτηματομεσίτη Πίτερ Μακ Κολ. Μια μυστηριώδης φωνή στο τηλέφωνο του λέει ότι ο Πίτερ πρέπει να εκτελεστεί. Αντί γι’ αυτό, ο Ίθαν πηγαίνει τον άνθρωπο στον περιμετρικό τοίχο  με την ελπίδα να καταφέρει να τον κρύψει κάπου. Ο Πίτερ τού δείχνει την πλαγιά, ως το μοναδικό σημείο που μπορεί να αποδράσει κάποιος. Γνωρίζοντας ότι ο Ίθαν είναι  υποχρεωμένος να υπακούσει στην εντολή που έχει λάβει και προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να διαλευκάνει το μυστήριο του Wayward Pines, ο Πίτερ αυτοκτονεί, κάνοντάς το να φανεί σαν να τον έσπρωξε ο Ίθαν στον ηλεκτροφόρο τοίχο.

Αργότερα, ο Ίθαν αρχίζει να σκαρφαλώνει στο βράχο, προκειμένου να καταφέρει να δραπετεύσει και να φέρει βοήθεια, ενώ μια περίεργη φιγούρα τον περιμένει στην άλλη πλευρά του φράκτη.

Μοιράσου το άρθρο: