Ο φεστιβαλικός θεσμός της σύγχρονης και πρωτοποριακής μουσικής της Ελλάδας, το  Reworks Festival επιστρέφει για την 15η επετειακή του έκδοση από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019. Για τους απανταχού φίλους της σύγχρονης μουσικής και σκέψης, το ραντεβού στο reworks δίνεται σταθερά κάθε Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο από το 2005. Kαλλιτέχνες που δημιουργούν στο σήμερα θέτοντας οι ίδιοι τις βάσεις για τα ρεύματα του αύριο, προσωπικότητες της τεχνολογίας, των τεχνών, του ακτιβισμού και όχι μόνο, θα δώσουν και φέτος το παρών σε ένα πρόγραμμα, που μαζί με το Reworks Agora εκτείνεται σε πέντε ημέρες.

Οι καλλιτέχνες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για την 15η έκδοση του Reworks με αλφαβητική σειρά:

Adriatique / Agoria (φώτο) / AND.ID / Andreas Athineos / Anna vs June / Annē / Answer Code Request / Aparde / Apparat / ArKI / Bartosz Kruczyński / Ben Klock / Bill Kouligas / Celestia / Christian Löffler / Dynamons / Dubfire / Ehohroma / Future Of Matter / George Adi / George Next / G-Ha / GusGus / Hior / Innellea / Ison / Jay Glass Dubs / KiNK / Kittin / Mammal Hands / Mathame / Matthew Halsall / Maurizio Schmitz / Mind Against / Mixmaster Morris / Newa / Peggy Gou (φώτο) / Peter Broderick / Radio etc / RITU / Robert Hood / Sam Paganini / Senka / Solomun / Sunda Arc / Sven Väth (φώτο) / Symmetric / Tanchevski / Tendts / Teo Mavropoulos / Thomas Numan / Unickue.
Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα ονόματα.

REWORKS AGORA

Γιορτάζοντας τα 15 χρόνια του Reworks Festival, το φετινό Reworks Agora αλλάζει μορφή, μεταφέρεται στο κέντρο της πόλης, είναι ανοιχτό σε όλους και σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη της φετινής -επετειακής- διοργάνωσης.

To Ypsilon υποδέχεται την 4η έκδοση του #ReworksAgora που έρχεται να αψηφήσει τα κλισέ και να φέρει στο προσκήνιο μια αφοσιωμένη δημιουργική κοινότητα, που εργάζεται στο πεδίο για να θέσει πίσω της το μοιρολατρισμό και την εποχή της παθητικής παρατήρησης. Μια σειρά από ομιλίες και συζητήσεις θα ανατρέψουν στερεοτυπικές αντιλήψεις, που ανακυκλώνουν ξεπερασμένες κοινωνικές νόρμες και θα αντιπροτείνουν νέες επίκαιρες ιδέες συνυφασμένες με το ραγδαία μεταβαλλόμενο και τεχνολογικά τροφοδοτούμενο παρόν. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, προσωπικότητες, που έχουν καταφέρει να μας εμπνεύσουν από το χώρο του πολιτισμού, της τεχνολογίας και του ακτιβισμού θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τη συμβολή τους στη νέα περίοδο συλλογικής περιπέτειας, όπου η δημιουργία είναι στο επίκεντρο της καθημερινότητας όλων.

Στο μουσικό μέρος του Reworks Agora θα παρουσιαστεί ο Αμερικάνος πιανίστας και τραγουδιστής Peter Broderick, γνωστός από τη συμμετοχή του στους περίφημους Efterklang. Ένας πολυγραφότατος και ολοκληρωμένος μουσικός, που έχει εδώ και μια δεκαετία ηχογραφήσει μια πλειάδα προσωπικών studio albums στην Erased Tapes Records. Πλησιάζοντας στο τέλος της ημέρας, στον εξωτερικό χώρο του Ypsilon και την -ίσως- πιο όμορφη αστική γειτονιά της πόλης, το Reworks Agora θα κλείσει με ένα street party κι ένα απολαυστικό line up, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα απολαυστικό τετραήμερο Reworks Festival!

Ανακοίνωση των πρώτων ομιλητών (αλφαβητική σειρά)
Γιάννης Ζουγανέλης, Ηθοποιός/Τραγουδιστής
Χρήστος Κιούσης, Ραδιοφωνικός Παραγωγός
Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ηθοποιός
Θανάσης Πασσάς, Κωμικός
Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, Φυσικός
Άλκηστη Γεωργίου, Δημοσιογράφος

Θεματικές
Η αντεπίθεση της σάτιρας
Η αξία της ανθρώπινης ζωής στη Μεσόγειο
Τεχνητή νοημοσύνη και σενάρια του μέλλοντος
Ο ήχος του αύριο

Street Party – Line up
Tim Sweeney (Beats in Space New York)
Tendts
Anna Vs June

Περισσότεοι καλλιτέχνες και ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα!

Reworks Agora 2019
Ypsilon
Εδέσσης 5, Άνω Λαδάδικα
Θεσσαλονίκη

Είσοδος Ελεύθερη

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ REWORKS

SPECIAL PASS
TIER 1: 50€ – SOLD OUT
TIER 2: 70€ – SOLD OUT
TIER 3: 80€ – Εξαντλούνται

Παρέχει πρόσβαση σε όλες τις εκδηλώσεις του Reworks Agora στις 15 Σεπτεμβρίου και στο Reworks Festival στις 19, 20, 21 & 22 Σεπτεμβρίου.

3-DAY PASS: 60€
Παρέχει πρόσβαση στο Reworks Festival στις 19, 20 & 21 Σεπτεμβρίου

SINGLE DAY TICKETS:

REWORKS DAY 1: 23 €
Παρέχει πρόσβαση στο Reworks Festival την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου – Λιμάνι Θεσ/κης

REWORKS DAY 2: 25 €
Παρέχει πρόσβαση στο Reworks Festival την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου – Mylos Complex

REWORKS DAY 3: 25 €
Παρέχει πρόσβαση στο Reworks Festival το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου – Mylos Complex

REWORKS DAY 4: 25 € – SOLD OUT
Παρέχει πρόσβαση στο Reworks Festival την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου – The Met Hotel

ΠΡΟΣΟΧΗ: Tα εισιτήρια για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου έχουν εξαντληθεί.

Aπομένουν ελάχιστα εισιτήρια Special Pass – τα οποία περιλαμβάνουν όλες τις ημέρες του reworks.

👉 Υπάρχει διαθεσιμότητα σε εισιτήρια 3 Day Pass – τα οποία περιλαμβάνουν τις ημέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο – όπως επίσης για κάθε μια από αυτές τις τρεις ημέρες ξεχωριστά.

Όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης, καθώς και online αγορές 👉reworks.gr/tickets

> ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Online: reworks.gr/tickets

Πανελλαδικά: Καταστήματα Public

Θεσσαλονίκη

Underground Stores (Ναυαρίνου & Αγίας Σοφίας)
Stereodisc (Αριστοτέλους 4)
Δισκοπωλείο Λωτός (Σκρα 4)
Λυκίσκος (Συνταγμ. Δαβάκη 65)
Copyhouse (Κλεάνθους 9)

Μοιράσου το άρθρο: