Σε πρόγραμμα αξιοποίησης μη συμβατικών υδατικών πόρων η Θεσσαλονίκη

Σύμφωνο Συνεργασίας θα υπογράψουν τη Δευτέρα ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Διεθνής Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Global Water Partnership-Mediterranean.

Η συμφωνία των δύο πλευρών εντάσσεται στο «Πρόγραμμα Μη Συμβατικών Υδάτινων Πόρων στη Μεσόγειο-Non Conventional Water Resources Programme in the Mediterranean”, το οποίο ξεκίνησε το 2008 και παράλληλα με την Ελλάδα υλοποιείται στην Κύπρο, τη Μάλτα και την Ιταλία, σε συνεργασία με τις κεντρικές και τοπικές δημόσιες αρχές.

Σε πρώτη φάση προβλέπεται η πιλοτική δημιουργία ενός κάθετου κήπου στο Κτίριο της Διεύθυνσης Πρασίνου, στην οδό Κλεάνθους 18, ο οποίος θα ποτίζεται με βρόχινο νερό που θα συλλέγεται από την οροφή. Στόχος του Προγράμματος είναι η ανάδειξη της συλλογής βρόχινου νερού και της ευρύτερης αξιοποίησης των μη συμβατικών υδατικών πόρων ως βιώσιμη πρακτική για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή σε τοπικό επίπεδο.

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη παραθαλάσσια πόλη που εντάσσεται στο Πρόγραμμα, με βασικό στόχο την υλοποίηση των έργων επίδειξης για την καλή και ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτων στον αστικό χώρο με βάση τις διεθνείς σύγχρονες πρακτικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος