Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό νεαρού από την κορυφή του Ολύμπου

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό νεαρού, που έχει εγκλωβιστεί από χθες το βράδυ στη θέση Στεφάνι στον Όλυμπο. Ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του. Πρόκειται για 26χρονο, με καταγωγή από τη ΦΥΡΟΜ, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί λίγα μέτρα από την κορυφή του Ολύμπου, στα 2.911 μέτρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, που έχει αναλάβει και το συντονισμό της επιχείρησης, υπάρχει οπτική επαφή με το νεαρό πλέον και η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί για να τον απεγκλωβίσουν είναι περίπου 15 μέτρα. Αναμένεται αν όλα πάνε καλά ο απεγκλωβισμός να ολοκληρωθεί σε περίπου 2 με 3 ώρες. Ο νεαρός, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, πραγματοποίησε ελεύθερη αναρρίχηση και έχει βγει εκτός διαδρομής, οπότε αυτήν την ώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να χαραχθεί ασφαλής πορεία, προκειμένου να μπορέσουν να τον απεγκλωβίσουν.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος οκτώ στελέχη της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα και 8 στελέχη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και δύο πυροσβέστες από την Κατερίνη και το Λιτόχωρο.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, η υπηρεσία τους κλήθηκε στις 22:35 το βράδυ για παροχή βοήθειας σε ορειβάτη – αναρριχητή λίγα μέτρα πριν την κορυφή, στη θέση Στεφάνι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος