FIBA Champions League: Σαρωτικό πέρασμα του Αρη από το Ισραήλ

Array

Επιβλητικός ήταν την Τετάρτη (03/11) στο Ισραήλ ο Αρης, σε αγώνα που μεταδόθηκε από την ΕΤ-3, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, απέναντι στη Ναχαρίγια, την οποία κέρδισε με 85-53, διατηρώντας έτσι το αήττητο στη διοργάνωση (3/3). Παροπλισμένος στον πάγκο, λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε στη μέση, έμεινε για το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Κορυφαίος για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Μάικλ Τζένκινς (22π., 5 ριμπ., 5 ασίστ, 4 κλ.)

Τα δεκάλεπτα: 6-19, 27-40, 42-66, 53-85

Επενδύοντας επιθετικά στην αποτελεσματικότητα του από τα 6.75 (6/14 τρίποντα), με τον Ντραγκίσεβιτς να έχει το πιο… φαρμακερό σουτ (3/3) και όντας εξαιρετικός αμυντικά, με ενέργεια και ομαδικό πνεύμα (9 κλεψίματα, 11 ασίστ), ο Αρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο. Μοναδικό «μελανό» σημείο του η απροσεξία στη ρακέτα (μάζεψε 16 ριμπάουντ, με την αντίπαλό του να είναι στα 20), με συνέπεια να έχει την ευκαιρία η Ναχαρίγια για αρκετές δεύτερες επιθέσεις.

Στο 5’ οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με +10 (2-12), διαφορά που είχε συνεχώς αυξητικές τάσεις και πήγε στο +18 στο 14’ (14-32), με διαδοχικά τρίποντα από τους Μαρμπλ, Τζένκινς, Ντραγκίσεβιτς. Οι Ισραηλινοί μείωσαν, αρχικά, στους 14 πόντους (16’ 20-34) και έφυγαν, εν τέλει, για τα αποδυτήρια, εκμεταλλευόμενοι κυρίως τη χαλαρότητα του Αρη, «ρίχνοντας» τη διαφορά στους 13 (20’ 27-40).

Με τους Μπάκνερ, Μαρμπλ, σε πρώτο χρόνο, και τον Τζένκινς καθοριστικό στην πορεία (με 11 συνεχείς πόντους), οι «κίτρινοι» επέβαλλαν πλήρως το… νόμο τους στο τρίτο δεκάλεπτο. Απέκτησαν «αέρα» 19 πόντων στο 24’ (31-50), διαφορά που «ανέβηκε» στο +26 στο 28’ (34-60), καθιστώντας, έτσι, ουσιαστικά διαδικαστικού χαρακτήρα το υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Στο 34’ , με βολές από τον Σίμτκακ, ο Αρης προηγήθηκε με +31 (43-74) και στο 39’, με βολή από τον Χρηστίδη, η διαφορά έπιασε τη μέγιστη τιμή της, αυτή των 35 πόντων (50-85).

Οι συνθέσεις:

ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ (Ερικ Ελφάσι): Φάουστ 10 (2), Γκέιτς 6, Μπράουν 6 (1), Ναβάρο 3 (1), Νας 9 (1), Ασάντε-Ασάρε, Μπέρκοβιτς 6, Μπερ Αβεν 10 (1), Νεστερένκο, Κοέν 3 (1) Ντάγκλας, Σκζέλντεμπραντ

ΑΡΗΣ : Μαρμπλ 14 (3), Ξανθόπουλος 2, Φλιώνης 5 (1), Τζένκινς 22 (4), Κάμινγκς 13 (1), Ζάρας 3 (1), Χρηστίδης 1, Μούρτος 1, Σίμτσακ 6, Μπάκνερ 8, Ντραγκίσεβιτς 10 (3).

Πρίφτης: «Παίξαμε καλά, πλασματική η εικόνα της Ναχαρίγια»

Ικανοποιημένος από την επικράτηση επί της Ναχαρίγια, η εικόνα της οποίας στον αγωνιστικό χώρο «ήταν πλασματική», όπως είπε, αλλά και τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας», εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο τεχνικός των «κίτρινων», αφού έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος, ανέφερε: «Παίξαμε καλά, αν και πιστεύω πως είναι πλασματική η εικόνα της Ναχαρίγια, καθώς της λείπει ο βασικός της πόιντ γκαρντ (Τιγκ). Εκμεταλλευτήκαμε την απουσία τους, ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Είχαμε καλές στιγμές, καλό σουτ, λειτουργήσαμε καλά στο τρανζίσιον, είχαμε κάποιες καλές συνεργασίες στο πέντε εναντίον πέντε. Οι πόντοι από τα λάθη των αντιπάλων έκαναν το παιχνίδι πιο εύκολο για μας».

Σε σχόλιο που του ζητήθηκε για το επερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό (7/11), απάντησε λέγοντας: «Πρόκειται για ένα δύσκολο ματς, έχουμε τρεις μέρες για να προετοιμαστούμε. Ξέρουμε ότι είναι ένας αγώνας απαιτήσεων, αντιμετωπίζουμε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί, να βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στα δεδομένα μας το νέο μέλος του ρόστερ (Γιάνκοβιτς). Δυστυχώς, έχουμε πολλούς τραυματισμούς, σήμερα δεν μπορούσαμε να έχουμε στο παιχνίδι τον Τσαϊρέλη (σ.σ. λόγω ενοχλήσεων στη μέση)».

Ο Ντέβιν Μαρμπλ, εκπροσωπώντας τους παίκτες του Αρη, επισήμανε πως: «Δείξαμε αρκετά καλά στοιχεία απόψε. Πήραν οι αντίπαλοι αρκετές δεύτερες επιθέσεις, με επιθετικά ριμπάουντ, είναι κάτι που πρέπει να δούμε».

Ελφάσι: “Πιστεύω στην ομάδα και τους παίκτες μου”

Ο τεχνικός της Ναχαρίγια, Ερικ Ελφάσι, τόνισε: «Δε θέλουμε να δείχνουμε έτσι στην έδρα μας. Πιστεύω στην ομάδα και τους παίκτες μου. Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε, δεν είναι εύκολο να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, ξέραμε τη δυσκολία που θα είχαμε παίζοντας δύο παιχνίδια την εβδομάδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή φωτογραφίας: http://www.pressaris.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος