Ο Τζαβέλλας «έσωσε» την Εθνική στις καθυστερήσεις

Array

Μετά από έναν αγώνα με πολλές εντάσεις, η Ελλάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Βοσνία στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του 8ου ομίλου των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Στο 32΄ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Καρνέζη, αλλά στις καθυστερήσεις (90+5΄) ο Τζαβέλας «λύτρωσε» τη «γαλανόλευκη» ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω των αποβολών του Παπαδόπουλου με απευθείας κόκκινη στο 80΄ και του Τζέκο με δεύτερη κίτρινη.

Σκίμπε: «Σταθήκαμε τυχεροί»

Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε. Ο Γερμανός εκλέκτορας της Εθνικής παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα στάθηκε τυχερή που κατόρθωσε να σώσει ένα βαθμό, με βάση την εικόνα του αγώνα με τη Βοσνία. «Μας έφυγε σίγουρα ένα βάρος που μπορέσαμε και βάλαμε στο τελευταίο λεπτό το γκολ της ισοφάρισης. Είναι πολύ σημαντικός αυτός ο βαθμός, επειδή η Βοσνία είναι πολύ καλή ομάδα και επικίνδυνη. Συνολικά, δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που παίξαμε σε κάποια από τα προηγούμενα παιχνίδια. Στο τέλος σταθήκαμε τυχεροί που πήραμε το βαθμό», σχολίασε.
Σε ερώτηση για τη διατησία του Σουηδού Ερικσον, ο Σκίμπε τόνισε πως οι παίκτες στο γήπεδο έκαναν δύσκολη τη δουλειά του, ενώ πρόσθεσε πως ευκαιρίες για γκολ είχαν και οι δύο ομάδες.

Απαράδεκτο πανό στο Φάληρο, απειλείται με τιμωρία η Εθνική ομάδα

Την οργή των οπαδών της Βοσνίας που βρέθηκαν στο Φάληρο, συνακόλουθα και του υπόλοιπου πληθυσμού της βαλκανικής χώρας, προκάλεσε πανό με απαράδεκτο εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στην ελληνική εξέδρα. Ένα πανό με αναφορά, στη σερβική γλώσσα, στη γενοκτονία περίπου 8.000 μουσουλμάνων, ανδρών και αγοριών, η οποία συντελέστηκε το 1995 στη Σρεμπρένιτσα από Σέρβους της Βοσνίας, σε ένα ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα πολέμου.

Η αναφορά και η ρίψη σερβικών σημαιών στην κερκίδα των φιλοξενούμενων προκάλεσε τη μήνι των αντιπάλων οπαδών, εξ ου και η ρίψη φωτοβολίδων, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απειλείται με βαριά τιμωρία. Το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη του παρατηρητή και αναφέρεται στο φύλλο αγώνα, όπως άλλωστε και τα καπνογόνα των Βόσνιων. Η τιμωρία πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού FIFA και UEFA έχουν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα εθνικισμού και ρατσισμού.

Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Γιόνας Έρικσον, κινδυνεύει με αποκλεισμό από μία έως τρεις αγωνιστικές επειδή χτύπησε με κεφαλιά (!) τον Χαϊροβιτς.

Νίκες για Κύπρο, Βέλγιο

Πρώτη νίκη για την Κύπρο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, καθώς επικράτησε με 3-1 του Γιβραλτάρ. Η Κύπρος προηγήθηκε με τον Λαΐφη στο 29΄, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τέρμα του Λι Κασκιάρο στο 51΄. Στο 66΄ ο Σωτηρίου έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Κύπρο, με τον Σιέλη στο 87΄ να διαμορφώνει το τελικό 3-1. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση το Γιβραλτάρ λόγω αποβολής του Τζέις Ολιβέρο (2η κίτρινη) στο 80΄.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, το Βέλγιο διέλυσε με 8-1 την Εσθονία και συνεχίζει να προηγείται στη βαθμολογία. Το σκορ άνοιξε ο Μενιέ στο 8΄, για να «πάρει την σκυτάλη» ο Μέρτενς στο 16΄, ενώ στο 25΄ ο Αζάρ διαμόρφωσε το 3-0, για να μειώσει προσωρινά ο Ανιέρ στο 30΄ σε 3-1. Στο 62΄ ο Καράσκο έγραψε το 4-0 και μόλις δύο λεπτά αργότερα (64΄) ο Κλαβάν με αυτογκόλ έκανε το 5-1. Στο 68΄ ο Μέρτενς με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του έκανε το 6-1. Το τελικό 8-1 διαμόρφωσε ο Λουκάκου με δύο τέρματα στο 83΄ και το 88΄. Με αυτή την νίκη του το Βέλγιο ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος