Αλληλεγγύη για να σταθεί η Σαπεκοένσε στα πόδια της

Array

Οι γιατροί συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση των επιζώντων, ενώ μια έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, για το αεροπορικό δυστύχημα που είχε τραγική συνέπεια τον θάνατο 71 ανθρώπων και τον αφανισμό της Σαπεκοένσε, στο δρόμο για τον τελικό του Copa Sudamericana στην Κολομβία.

Μόνο έξι άτομα, τρεις παίκτες, ένας δημοσιογράφος και δύο μέλη του πληρώματος, επέζησαν από την καταστροφή, τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν το αεροπλάνο τσάρτερ της Σαπεκοένσε συνετρίβη πάνω σε ένα βουνό, λίγο πριν προσγειωθεί στην πόλη Μεντεγίν. Ολοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. Από τους παίκτες, ο τερματοφύλακας Τζάκσον Φόλμαν ανάρρωνε από τον ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού του, όπως ανέφεραν οι γιατροί. Ο αμυντικός Ελιο Νέτο παρέμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρό τραύμα στο κρανίο, τον θώρακα και τους πνεύμονες του, ενώ ο επίσης αμυντικός Αλαν Ρούσελ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση της σπονδυλικής στήλης.

Προσφέρουν δανεικούς στη Σαπεκοένσε οι ομάδες της χώρας

Αλληλεγγύη για να σταθεί η Σαπεκοένσε στα πόδια της

Η Βραζιλία έχει κηρύξει ήδη τριήμερο πένθος. Η αντίπαλος της Σαπεκοένσε, Ατλέτικο Νασιονάλ του Μεντεγίν, ζήτησε το τρόπαιο να απονεμηθεί στους Βραζιλιάνους προς τιμήν των νεκρών. Ομάδες στην κορυφαία κατηγορία της Βραζιλίας έδειξαν επίσης την αλληλεγγύη τους, προσφέροντας δωρεάν δανεικούς παίκτες στην Σαπεκοένσε, προτρέποντας την ομοσπονδία να εγγυηθεί τριετή παραμονή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία, προκειμένου να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
«Είναι η ελάχιστη χειρονομία αλληλεγγύης που είναι μέσα στις δυνατότητές μας σε αυτό το χρονικό σημείο, αλλά ενισχύεται από την ειλικρινή επιθυμία για το «χτίσιμο» της ομάδας από την αρχή και το τμήμα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας που χάθηκε σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις ομάδες. Η ομοσπονδία δεν προέβη προς το παρόν σε άμεση απάντηση.

Παγκόσμιοι αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Μαραντόνα, ο Πελέ και ο Μέσι έστειλαν τα συλλυπητήριά τους. Ηταν μια φρικτή κατάληξη για την Σαπεκοένσε,η οποία από το 2009 που έπαιζε στην τέταρτη κατηγορία της Βραζιλίας , ήταν έτοιμη να παίξει το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία της, τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana στο Μεντεγίν.

Χιλιάδες φίλαθλοι της Σαπεκοένσε, συγκεντρώθηκαν από στάδιο Conda της ομάδας στην Σαπέκο, μια πόλη περίπου 200.000 ανθρώπων στη νότια Βραζιλία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος