Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)  διοργανώνει την εκδήλωση Βραδιά του Ερευνητή 2020 διαδικτυακά, για πρώτη φορά, λόγω των ειδικών συνθηκών, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 στις 19:00. Στόχος της Βραδιάς είναι να προσφέρει στους επισκέπτες όλων των ηλικιών μία ξεχωριστή εμπειρία, αποκαλύπτοντάς τους το μαγικό κόσμο της Έρευνας και της Τεχνολογίας. 

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα μεταδίδεται από το κανάλι στο ΥouΤube:
www.youtube.com/rengreece με πλήθος επιστημονικών δράσεων, συζητήσεων και ψυχαγωγικών δρώμενων. Τo αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Βραδιάς, www.researchersnight.gr. 

Οικοδεσπότες της Βραδιάς στο ΕΚΕΤΑ οι TechItSerious! Συντονιστείτε, διασκεδάστε και ανακαλύψτε μαζί τους την Επιστήμη Μέσα σας!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συνεχίζονται ακόμη οι δράσεις:
1. «CHAT LAB»: σύντομες διαδικτυακές συζητήσεις με ερευνητές του ΕΚΕΤΑ, που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών περιοχών και είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήματα και πιθανούς προβληματισμούς των συμμετεχόντων για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Ιατρική, το Περιβάλλον, τις μετακινήσεις μας στις πόλεις, την Αγροτεχνολογία, την Έξυπνη Γεωργία και ό,τι ακόμη τους απασχολεί γύρω από την επιστήμη. Η δράση συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://researchersnight.gr/chat-lab/  όπου ο καθένας, μπορεί να επιλέξει τον ερευνητή, που προτιμάει.

2. «Ερευνητές και έρευνα αιχμής»: Στην ιστοσελίδα αλλά και στο κανάλι της εκδήλωσης στο YouTube οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ερευνητές και να μάθουν για την έρευνα αιχμής που πραγματοποιείται στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας.

Το πρόγραμμα αναλυτικά: Βραδιά του Ερευνητή Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: