Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14 Iουνίου) η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου “Γεώργιος Παπανικολάου” σε συνεργασία με το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διοργανώνει εκδήλωση με τους συλλόγους αιμοδοτών την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στις 6.30μ.μ. στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” στο Δημαρχείο Πανοράματος με σκοπό να τιμήσει τους ανθρώπους που αφειδώλευτα διαθέτουν λίγο χρόνο από το χρόνο τους και 400ml αίμα προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Με έναρξη στις 6.30 μ.μ. ένα πλούσιο πρόγραμμα με χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων, παρουσίαση θεατρικών και μουσικών σχημάτων, έκθεση έργων από σχολεία και συλλόγους  αναδεικνύει την πλούσια δράση των φορέων που ενεργά συμμετέχουν και προσφέρουν έμπρακτα μέσα από την εθελοντική αιμοδοσία στην προσπάθεια να υπάρχει πάντα δυνατότητα ανταπόκρισης όταν υπάρχει ανάγκη.

Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση έχει το “Βήμα του Αιμοδότη” στις 8μ.μ. όπου σε μια ελεύθερη συζήτηση, εθελοντές αιμοδότες θα μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους διαδίδοντας άμεσα το μήνυμα για την πολύτιμη προσφορά της αιμοδοσίας.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Διοικήτρια του Γ.Ν. “Γ. Παπανικολάου”, κυρία Μαρία Γιόγκατζη, η Αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, κυρία Ελένη Γιαννούδη και η Διευθύντρια της ΝΥ Αιμοδοσίας, κυρία Μαρία Γκανίδου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη καθιερώθηκε το 2004 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισελήνο με αφορμή τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900.

 

Μοιράσου το άρθρο: