Βαδίζοντας στα χνάρια των 12 θεών του Ολύμπου ένας εθελοντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ένωσε τα 12 γνωστότερα καταφύγια των κορυφών του βουνού σε μία ενιαία πεζοπορική διαδρομή. Ο στόχος του είναι διττός: η ανάδειξη του Ολύμπου και των καταφυγίων και η προβολή του καθοριστικού ρόλου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης τα τελευταία χρόνια.  

 Σύμφωνα με τον εθελοντή, Λορέντζο Νεράντζη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3, ο αρχικός του σχεδιασμός προέβλεπε την περάτωση της διαδρομής σε μόλις δέκα ημέρες, όμως εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών, διήρκεσε τέσσερις μέρες παραπάνω. Πρόκειται για μία διαδρομή 100 χιλιομέτρων, με αρκετές εναλλαγές στο υψόμετρο. Ο κ. Λορέντζος εξήγησε, πως τέτοιου είδους εξορμήσεις συνήθως γίνονται από ομάδες ατόμων, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας της δύσβατης περιοχής, ωστόσο ο ίδιος, αν και μόνος του σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα, κατάφερε χάρη στην πολυετή εμπειρία και την επιμονή του να την ολοκληρώσει με ελάχιστα εμπόδια.  

Επίσης, τόνισε, πως η Ελληνική Ομάδα διάσωσης έχει στήσει ένα εκτεταμένο ραδιοδίκτυο, που καλύπτει την κάθε γωνιά του Ολύμπου και χάρη σε αυτό είναι εφικτή η επικοινωνία με την  ομάδα, μέσω ασυρμάτου, και κατά συνέπεια η άμεση επέμβασή τους σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής. 

Μοιράσου το άρθρο: