Ομάδα δέκα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα εισέβαλε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και κινήθηκε απειλητικά κατά φοιτητών – μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Σύμφωνα με τον φύλακα του ΑΠΘ, που βρισκόταν στη Σχολή όταν συνέβη το περιστατικό, οι άγνωστοι μπήκαν από παράπλευρη είσοδο του κτιρίου και αναποδογύρισαν τα τραπέζια με το προεκλογικό ενημερωτικό υλικό της παράταξης, ενώ κυνήγησαν τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που ήταν συγκεντρωμένα εκεί εκείνη την ώρα, ενόψει των αυριανών φοιτητικών εκλογών.

  Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφερόμενη σε «γνωστούς – καθόλου αγνώστους εγκληματίες με το μανδύα του αντιεξουσιαστή, που οδήγησαν στον τραυματισμό τριών στελεχών μας και τη διακομιδή στο νοσοκομείο ενός εξ αυτών». Η παράταξη καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, «να αναλογιστεί και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, προστατεύοντας τόσο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, όσο και τις αρχαιρεσίες για την εκπροσώπησή τους».

   Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσα από tweet, είχε καταγγείλει ότι «σημαίνον στέλεχος της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δέχθηκε άνανδρη επίθεση από κουκουλοφόρους και νοσηλεύεται ήδη στο Νοσοκομείο».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: