Το 2o Thessaloniki Sputnik Festival  είναι γεγονός και έρχεται στο πάρκο Ξαρχάκου στη ΧΑΝΘ στις 28-29-30 Σεπτέμβρη. Φέτος το Sputnik Festival, αποκτά διαφορετικό περιεχόμενο. Με τίτλο «Stand for Peace | Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε», δημιουργούμε ένα φεστιβάλ ειρήνης. Η κατάσταση στη Μ.Ανατολή, τα επτά χρόνια πολέμου στη Συρία και οι περισσότεροι από 350.000 νεκροί κάνουν την ανάγκη για ειρήνη κάτι παραπάνω από επιτακτική. Δημιουργούμε λοιπόν ένα φεστιβάλ ειρήνης αλλά και συνάντησης διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών, δίνοντας αντιπολεμικό χαρακτήρα σε κάθε πτυχή του φεστιβάλ μας. Μετά την πρώτη μας πτήση και το «Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» που άφησε το στίγμα του την περασμένη χρονιά σε διάφορες πόλεις της χώρας, ήρθε η ώρα για μία ακόμα απογείωση.

Τι είναι λοιπόν το ΣΠΟΥΤΝΙΚ:
Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ, ως ομπρέλα πολιτισμού, ξεκίνησε τη λειτουργία του περίπου πριν δύο χρόνια, με στόχο να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό μοντέλο, με άξονα την αρχή της αλληλεγγύης και με έμφαση στη σημασία της συλλογικής ζωής και δράσης. Το περιοδικό μας έχει πλέον εκδώσει εννέα τακτικά και δύο θεματικά τεύχη και έχει φτάσει σε κάθε γωνία της χώρας, σε πανεπιστήμια και σχολεία, σε πλατείες και σημεία συνάντησης νέων ανθρώπων.

Στην Θεσσαλονίκη, η ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ συμμετέχοντας σε αυτή την ομπρέλα πολιτισμού, διοργανώνει με το ΣΠΟΥΤΝΙΚ ένα ακόμα φεστιβάλ. Η Ετεροτοπία είναι ένας χώρος πολιτικής, πολιτισμού & αλληλεγγύης που έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για την πόλη με πολυποίκιλες δράσεις όπως Αλληλέγγυα μαθήματα (λυκείου, ξένων γλωσσών & μουσικής), προβολές, συλλογικές κουζίνες, καλάθι αλληλεγγύης, χορευτικό & θεατρικό εργαστήρι ενώ στο χώρο φιλοξενούνται άτομα και ομάδες που αναζητούν ένα πεδίο ελεύθερης δημιουργίας και έκφρασης (καλλιτεχνικές εκθέσεις, θεατρικές ομάδες κ.α.)

Συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, παραστάσεις, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο, κουζίνες και πολυάριθμες δράσεις θα πλημμυρίσουν για τρεις ημέρες το πάρκο Ξαρχάκου, συμβάλλοντας σε μία όμορφη γιορτή ειρήνης.
Από το Φεστιβάλ μας δεν θα λείπουν φυσικά οι μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες, οι LGBTQI+ οργανώσεις, οι δομές αλληλεγγύης, τα εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, οι άνεργοι/ες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι/ες, αλλά και κάθε συλλογικότητα που διεκδικεί τα δικαιώματά της. Κεντρική μας προτεραιότητα αποτελεί να δώσουμε χώρο σε νέους και νέες να δημιουργήσουν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν στους επισκέπτες διόδους εναλλακτικής ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

Δίνουμε ραντεβού λοιπόν στο πάρκο Ξαρχάκου στις 28-29-30 Σεπτέμβρη.

Πρόσβαση στο χώρο:
Ο χώρος είναι εύκολα προσβάσιμος καθώς βρίσκεται διπλα στο Λευκό πύργο, στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή, Αγγελάκη.

2nd Thessaloniki Sputnik Festival 
«Stand for Peace | Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε»
Παρκο Ξαρχάκου | ΧΑΝΘ
2 Live Stages | Εκδηλώσεις | BAZAAR | Εκθέσεις
Είσοδος Ελεύθερη. Γιατί θεωρούμε ότι η πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό είναι δικαίωμα!
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Rebetiko Stage
Dimitris Mystakidis / Δημήτρης Μυστακίδης
Παραδοσιακό γλέντι με Χάλκινα από τη Μπάντα Της Φλώρινας Των Αδελφών Βαλκάνη

Sputnik Stage
Akis Baroutas
The Banksters
Blend Mishkin • Roots Evolution
SKG’s Dub Alliance

• ΣΑΒΒΑΤΟ
Rebetiko Stage
ΛαϊκόΤροποΝ
Γλέντι με τη Βάσω Βασιλειάδου

Sputnik Stage
Έναρξη με αντιπολεμική παράσταση χορού «Turbulences»
PARANAUE & Dançauê
Dynamind big band
BAiLdSA
KOZA MOSTRA

• ΚΥΡΙΑΚΗ
Rebetiko Stage
Lizeta Kalimeri/Λιζέτα Καλημέρη
Ποντιακό γλέντι με τις Χριστίνα Κυριακίδου & Athina Kiriakidou

Sputnik Stage
STAND-UP COMEDY Ira Katsouda – Ήρα Κατσούδα & Ανδρέας Πασπάτης – Andreas Paspatis
Perle Music
Γιώργος Φωκάς / George Fokas and the Folks
The Speakeasies Swing Band
Μαζί μας και η ομάδα Swing Academy.

Μοιράσου το άρθρο: