Borders: Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου… και της Μεσογείου (trailer)

Array

ΤΡΙΤΗ 27/06/2017, στις 21:00

Στην πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, σε μια από τις επιφανέστερες εστίες πολιτισμού που υπήρξαν ποτέ, στην πόλη της Αλεξάνδρειας ταξιδεύει η εκπομπή.
Στο πρώτο επεισόδιο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, σε μια συζήτηση από καρδιάς, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μεγάλη σημασία της πόλης για την εξάπλωση του Χριστιανισμού σε όλον τον κόσμο, ενώ η διεθνούς φήμης αρχαιολόγος Καλλιόπη Λιμναίου-Παπακώστα, που βρήκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της πόλης, μας ξεναγεί και μας μιλάει για τα τελευταία σημαντικά
ευρήματα της ανασκαφής της, που ενισχύουν την εκτίμηση ότι ίσως έρθουν στο φως ακόμη πιο συγκλονιστικά στοιχεία για τον Μακεδόνα στρατηλάτη.
Στο ίδιο επεισόδιο μαθαίνουμε πως η Ελληνική Κοινότητα της πόλης και ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αλεξάνδρειας, συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου η Αλεξάνδρεια να φτάσει στην ακμή της. Τέλος, μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον παγκοσμίου φήμης ιστορικό και αρχιτέκτονα Dr. Awad για όλες εκείνες τις επιρροές που έκαναν την Αλεξάνδρεια μοναδική.
H εκπομπή αναδεικνύει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η πόλη κατέστη ένα χωνευτήρι πολιτισμών και διαφορετικών επιρροών, αφήνοντας το στίγμα της όχι μόνο στην πορεία της Αιγύπτου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

Παραγωγή: ΕΡΤ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νερούλιας
Διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Βοσινάκη
Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Παλαιολόγος
Κινηματογράφηση: CINEXTREME.TV
Εκτέλεση παραγωγης: VISUAL ARTS TV PRODUCTIONS

Παρουσίαση: Αλέξης Αλεξιάδης

[iframe_youtube width=”900″ height=”506″ src=”https://www.youtube.com/embed/IuAIgTXrQVo” frameborder=”0″ allowfullscreen>]

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ