ΤΕΤΑΡΤΗ  30/10/2019, στις 20:00 

«APOCALYPSE, WORLD WAR II »
Έτος παραγωγής: (2009)

Σειρά ντοκιμαντέρ γαλλικής παραγωγής 2009 που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια.
Περισσότερες από 600 ώρες βίντεο που τραβήχτηκαν από στρατιώτες της πρώτης γραμμής, από μυστικούς συνεργάτες, από μαχητές αντίστασης και από ιδιώτες, έχουν αποχαρακτηριστεί και αποκατασταθεί σε υψηλής ευκρίνειας εικόνα πλήρους χρώματος. Αυτή η σειρά έξι επεισοδίων, που περιέχει υλικό που δεν έχουμε δει ποτέ, θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Eπεισόδιο 5

Στα τέλη του 1942, οι Ρώσοι έχουν ακόμα τον έλεγχο του Στάλινγκραντ και το Ανατολικό Μέτωπο έχει βαλτώσει.
Στον βόρειο Ατλαντικό οι Σύμμαχοι έχουν καταφέρει να μειώσουν την απειλή των γερμανικών υποβρυχίων.
Ενώ στο Ελ Αλαμέιν, στην έρημο της Αιγύπτου, η Βρετανική Αυτοκρατορία έχει σταματήσει την επικίνδυνη προέλαση των στρατευμάτων του Ρόμελ προς το Κανάλι του Σουέζ.
Βρετανοί και Αμερικάνοι ανοίγουν ένα νέο μέτωπο στη Βόρεια Αφρική. Ο Χίτλερ εισβάλει στην «Ελεύθερη Ζώνη» τής Γαλλίας για να προστατέψει τις ακτές της Μεσογείου και η δίωξη των εβραίων εντείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αλλά ο Χίτλερ είναι αδύναμος απέναντι στην αντεπίθεση του στρατηγού Ζούκοφ στο Στάλινγκραντ και δεν μπορεί να αποφύγει να περικυκλωθεί από τις δυνάμεις του.
Στο Κουρσκ ο Χίτλερ αποπειράται μια τελευταία επίθεση κατά του Κόκκινου Στρατού, αλλά μάταια. Την ίδια στιγμή οι Σύμμαχοι κάνουν απόβαση στη Σικελία. Η Ιταλία αλλάζει στρατόπεδο.
Ο κλοιός στενεύει στην Ευρώπη γύρω από τις δυνάμεις του Άξονα, αλλά περισσότερο από ποτέ, ο Χίτλερ φαίνεται να είναι αποφασισμένος να παλέψει μέχρι τέλους.
vlc-01056
vlc-01053
vlc-01051
vlc-01050
vlc-01047
vlc-01040
vlc-01037

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :

http://webtv.ert.gr/category/ert3/ntokimanter-ert3/, την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 7 ημέρες.
 Δείτε το trailer 

Μοιράσου το άρθρο: