ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 09:30 & στις 21:30 

«IN THE AMERICAS»
Έτος παραγωγής: (2015)

Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής PBS 2012-2015 που θα ολοκληρωθεί σε 40 ημίωρα επεισόδια.
Η σειρά ταξιδεύει τους θεατές σε τμήματα της Βραζιλίας ως επί το πλείστον άγνωστα στον έξω κόσμο, στα άγρια βουνά της δυτικής Αργεντινής, σε φεστιβάλ στην Κολομβία και στις συχνά άγνωστες Μεγάλες Λίμνες των Ηνωμένων Πολιτειών. Πλησιάζουμε τα ηφαίστεια στη Χαβάη, τη Χιλή και την Αλάσκα, και ανεβαίνουμε σε σχεδίες, σκάφη, άλογα και μοτοσικλέτες. Επισκεπτόμαστε λαούς που μπορούν να αντικαταστήσουν συνομιλία με σφυρίγματα, νησιώτες που μαγειρεύουν τα ίδια γεύματα για δέκα χιλιάδες χρόνια, και ποιμένες που ζουν σε υψόμετρο υπερβολικά υψηλό για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Συναντάμε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τους αφήνουμε να λένε τις ιστορίες τους, να μας δείξουν τα σπίτια τους και τη δουλειά τους και να μας διηγούνται πως έγιναν αυτοί που είναι.

Eπεισόδιο 5: ΧΑΒΑΗ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ: ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ [HAWAII’S BIG ISLAND: THE VOLCANOE’S GIFTS ]

Τα νησιά της Χαβάης οφείλουν την ύπαρξή τους σε μια ηφαιστειακή εστία, της οποίας οι εκρήξεις για εκατομμύρια χρόνια έχουν δημιουργήσει το αρχιπέλαγος.
Ο οικοδεσπότης David Yetman ανεβαίνει πάνω σε παλιές και νέες ροές λάβας για να παρατηρήσει νέες εκτάσεις να αναδύονται από τον ωκεανό. Τη νύχτα τα σαλάχια μαζεύονται στο νεοσύστατο θαλάσσιο βυθό της ακτής Κόνα.
vlc-02197
vlc-02195
vlc-02194
vlc-02193
vlc-02191
vlc-02189
vlc-02188
Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :

http://webtv.ert.gr/category/ert3/ntokimanter-ert3/ , την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες
 Δείτε το trailer 

Μοιράσου το άρθρο: